Nieuws

Introductie Social Business Modelling - 20 februari

Goede ideeën veranderen de wereld… en jezelf. Want wat geeft er méér voldoening dan te zien dat jouw concept een antwoord biedt op armoede, klimaatverandering of eenzaamheid?

Wacht… Misschien de zekerheid dat jouw idee ook op lange termijn kan blijven bestaan? Dat je idee niet alleen levensvatbaar, maar ook financieel gezond is?

Subsidiërende overheiden en gulle geldgevers staan waarschijnlijk niet in de rij aan te schuiven om je concept te financieren. En als je ze wel hebt gevonden, is dat mischien alleen een oplossing op korte termijn. Met een sociale onderneming haal je middelen voor je dienst, product of concept uit de markt. Door een doordacht impactgedreven businessmodel op te maken, sla je twee vliegen in één klap: je project verandert de wereld èn je zorgt voor een solide inkomstenbasis. 

Wil je weten wat een 'impactgedreven businessmodel' is? Met welke elementen je moet rekening houden? Welke voorbeelden er zijn van montaire en niet-monetaire inkomsten bij sociaal ondernemers?

Deze sessie garandeert je:

  • Inzicht in de uiteenlopende aspecten, kenmerken en mechanismen van een businessmodel
  • Inzicht in de manier waarop de sociale missie centraal blijft staan in het businessmodel
  • Leren van bestaande sociale businessmodellen, en zicht krijgen op hun sterktes en zwaktes

Werk je al aan een eigen model? Aarzel dan niet om je vragen af te toetsen met deelnemers en lesgevers.

Praktisch

Deze sessie vindt plaats op dinsdag 20 februari 2018 van 9.30 tot 13 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij metro- en treinstation Brussel Centraal). Deelnemen kost 60 euro (excl. BTW).

Inschrijven