Ga verder naar de inhoud
Sociale Innovatie Fabriek

Home Sociale InnovatieFabriek

De Sociale InnovatieFabriek versnelt veelbelovende sociale innovaties. Wie innovatieve en impactvolle oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op een ondernemende manier opstart, versterken we in het schalen van de impact.

We helpen je groeien

Heb je een sociaal innovatief concept in gedachten? Wil je verder springen met jouw sociale innovatie? Of wil jouw organisatie zichzelf vernieuwen en haar maatschappelijke impact vergroten?

We helpen je om antwoorden te vinden op de uitdagingen van je sociaal innovatieve project of sociale onderneming. Wat kan je bij ons vinden?

Impact Start Up titelbeeld

Check onze gloednieuwe Impact Start-Up Club

Ben je als starter je verdienmodel en impact aan het uitbouwen? Dan sta je voor heel wat uitdagingen. Gun jezelf een bad van expertise, inspiratie en intervisie in de Impact Start-Up Club, een exclusieve club van 20 geselecteerde starters uit non-profit of social profit, sociaal ondernemers en intrapreneurs.

Zes maanden lang gidst de Sociale InnovatieFabriek je door topics zoals impact, innovatie, soliditeit, groei en pitching. Dat doen we via een mix van live coaching, inspiratie van experts, workshops, netwerksessies en peer-coaching.

Voor de eerste editie zijn alle kandidaten geselecteerd. Deze lichting gemist? In het najaar start een nieuwe cohorte!

Sportpret1web
Foto: Sportpret

Social SportUp: boost je sociaal-sportieve praktijk

Werk jij via sport en beweging aan sociale en/of ecologische doelen? Kan je hulp gebruiken om je sociaal-sportieve praktijk verder uit te bouwen?

Social SportUp accelereert praktijken en organisaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken via sport en beweging. Het is een initiatief van Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek.

De kandidaten voor deze editie zijn geselecteerd.

Horizontaal logo RV

Ontdek de Radicale Vernieuwers van 2022

Dit is de Decade of Action, volgens de VN. We moeten snel en veel impact maken om de grote en complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Daarvoor hebben we doeners nodig. Gamechangers. Systeemveranderaars. Radicale Vernieuwers. Samen met Trends en Cera ging de Sociale InnovatieFabriek op zoek naar dé 10 Radicale Vernieuwers 2022, die klaar zijn om door te breken en om het verschil te maken voor velen.
Voor de editie van 2022 meldden 125 impactmakers zich aan. De jury selecteerde 10 Radicale Vernieuwers.

Wat is sociale innovatie?

Sociale innovaties zijn nieuwe oplossingen voor complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals de klimaatcrisis, ongelijkheid, armoede ... Denk aan energiecoöperaties, circulaire businessmodellen, alternatieve voedselvoorzieningen, oplossingen voor de woningnood, collectieve zorgvoorzieningen ...

Of je nu zelf een sociale onderneming wil opstarten, of binnen een bedrijf of organisatie een innovatief project wil uitbouwen: jouw groeipad kent vier fases.

In elke fase kan je bij ons terecht. We helpen jou om de volgende stap te zetten.

Ik heb een idee

Ik wil starten

Ik wil mijn project uitbouwen

Ik wil mijn impact schalen

Ontdek ons kenniscentrum

Impact Wizard logo

Impact Wizard

Wil je je maatschappelijke impact meten? De Impact Wizard helpt je om je impact te berekenen, evalueren en verbeteren.

My Social Startup

My Social Startup

Een gratis online platform boordevol boeiend materiaal voor startende sociaal ondernemers en mensen met een innovatief ondernemingsidee.

Prototyping canvas

Canvas: van idee naar prototype

Je wil je idee gaan uittesten in de praktijk. Met dit canvas werk je je idee snel uit tot een prototype.

Blog

Impact Start Up Club groep2

"Dankzij de Impact Start-Up Club zetten we onze ideeën doelgerichter om naar de praktijk"

17 juni 2022
In april startte de eerste lichting van de Impact Start-Up Club. Zes maanden lang coacht de Sociale InnovatieFabriek deze dertien start-ups…
Radicale vernieuwers netwerkevent 1

Wanneer de winnaars van 4 jaargangen Radicale Vernieuwers elkaar ontmoeten

2 juni 2022
Twee maanden geleden reikten we voor de vierde keer een award uit aan 10 Radicale Vernieuwers. We brachten de kersverse winnaars samen met…
Impact Start Up Club SIF

Ontdek de eerste lichting van onze Impact Start-Up Club

28 april 2022

Zes maanden lang coacht de Sociale InnovatieFabriek deze start-ups met live sessies, inspiratiebezoeken, netwerkmomenten, peer-coaching en tools.