Ga verder naar de inhoud

Catch-up: gedeeld ownership creëren over je missie

20 april 2022 09:00-10:00
Zoom
Gratis

Hoe creëer je bij alle stakeholders gedeeld ownership over je missie? En hoe verandert jouw rol daarin doorheen de levensloop van je sociale innovatie? Leer van Tanguy De Lestré (Bikenode.brussels) hoe hij het aanpakt en deel jouw kijk met je collega's op de Catch-up.

Catch up gedeeld ownership

Je missie realiseren, dat kan je niet alleen. Tegelijk heb jij wel een heldere visie op wat er te doen is en hoe dat aangepakt kan worden. Hoe creëer je bij alle stakeholders een gedeeld ownership over je missie? Hoe stuur je iedereen aan? Hoe bewaak je dat ownership als jij een andere rol opneemt in de levensloop van je sociale innovatie? Over aansturen, ownership, rollen en impact.

Tanguy De Lestré (Bikenode.Brussels) zette het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op de kaart voor de recreatieve fietser. In volle coronacrisis stelde hij vast dat er alleen functionele fietsroutes bestonden, terwijl de nood aan recreatieve routes erg hoog was. Samen met een vijftigtal vrijwilligers stippelde hij een digitaal recreatief netwerk uit gebruik makende van fietsknooppunten, goed voor 250 km fietsroutes. Hij nam verdere stappen om dit netwerk te beheren en bestendigen. In 2022 kondigde het Brussels Gewest aan het netwerk over te nemen en te zorgen voor een bewegwijzering.

Benieuwd hoe Tanguy ownership creëerde bij zijn stakeholders? En hoe hij dat anders aanpakte in de levensloop van zijn project? Kom erbij op de Catch-up, een uitwisselingsmoment met de community. Tanguy deelt zijn ervaringen. Hoe kijk jij daarnaar? Wat doe jij ook en wat doe je anders? Leer van je collega’s sociaal vernieuwers en verruim je blik.