Ga verder naar de inhoud

Catch-up: strak plan of go with the flow?

16 februari 2022 09:00-10:00
Zoom
Gratis

Hoe creëer je vrijruimte in je werking voor interessante opportuniteiten die op het pad van je sociale onderneming komen? Leer van Kim Hardy hoe zij het aanpakt en deel jouw kijk met je collega's op de Catch-up.

Catch up organisch werken

Een strakke strategie, focus op je doelstellingen, je jaarplan als houvast. Allemaal goed en wel, maar de realiteit laat zich meestal niet voorspellen. Wat doe je dan met die opportuniteiten die je voor je sociale onderneming ziet? Hoe maak je tijd en ruimte voor innovatie?

Kim Hardy (van coöperatie 37graden) is voorstander van de ‘organische aanpak’. In de ontwikkeling van producten en projecten werkt ze naar prototypes toe, die telkens aangepast worden aan nieuwe opportuniteiten. Een idee is een startpunt en wordt pas in gang gestoken als er reflectie op kwam of als er een klant voor is. Zo blijf je dicht bij je markt, klant en doelgroep en creëer je zinvolle en waardevolle producten. Bij 37graden ontwerpen designers (relatie)producten met duurzame, gerecycleerde of circulaire materialen. De ontwerpen worden geproduceerd in de sociale economie.

Wat kan jij leren van die organische aanpak? Kom erbij op de Catch-up, een uitwisselingsmoment met de community. Kim deelt haar manier van werken. Hoe kijk jij daarnaar? Wat doe jij ook en wat doe je anders? Leer van je collega’s sociaal vernieuwers en verruim je blik.