Ga verder naar de inhoud

Kunstenaar Koen Vanmechelen en de activist-ondernemers

26 januari 2023 09:30-12:00
KVS - Brussel
45

Koen Vanmechelen is een internationaal geprezen kunstenaar, die werkt op het raakvlak van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Tijdens deze voormiddag eind januari vertelt hij over reflectie, gedragsverandering én actie. Over hoe kunst en creatief ondernemerschap mensen tot nieuwe inzichten kunnen brengen en zo maatschappelijke meerwaarde genereren.

Kunstenaar Koen Vanmechelen
Kunstenaar Koen Vanmechelen

Met zijn kunst zoekt en formuleert Koen Vanmechelen - man achter o.a. het Cosmopolitan Chicken Project en Labiomista - antwoorden rond kwesties als globalisering en mensenrechten. Hij nodigt mensen meesterlijk uit tot reflectie en keuzes om gunstiger samen te leven en te evolueren.

Koen vanmechelen portret

Ik ben eigenlijk niet de man van de kippen. Ik ben de man van het kruisen. De toekomst voor mij schuilt in hybriditeit of diversiteit. We hebben bio- en culturele diversiteit nodig om een nieuwe maatschappij te bouwen voor morgen.

Koen Vanmechelen in De Morgen

Koen in gesprek met activist-ondernemers

Na zijn lezing vervoegen 3 activist-ondernemers Koen in een panelgesprek. Activist-ondernemers zijn mensen die niet enkel het debat voeden en een community rond zich scharen om een bepaalde problematiek aan te kaarten. Ze komen óók met concrete oplossingen. Activist-ondernemers denken vaak over alle schotten heen, werken vanuit een verontwaardiging over maatschappelijke problematieken en zoeken gericht de tipping points op.

Schuiven mee aan tafel:

Samen met Koen Vanmechelen doen ze uit de doeken hoe zij als ondernemer aanzetten tot bewustzijns- en gedragsverandering. Over hoe ze met oplossingen komen die behapbaar zijn voor mensen, maar tegelijk ook op het grotere plaatje blijven hameren om de status quo van het systeem te doen kantelen.

Koen Vanmechelen en activist ondernemers Jeroen Vereecke van Robinetto, Paulien Verhaest van BLOMMM en Lieven D'hont van Peerby.

Programma

  • 9u: onthaal met koffie
  • 9u30: lezing Koen Vanmechelen
  • 10u15: panelgesprek met Koen Vanmechelen en de activist-ondernemers, over inzetten op bewustzijns- en gedragsverandering
  • 10u45: Vraag & antwoord met het publiek
  • 11u10: Praat na met andere kantelaars van het systeem

Locatie

KVS
Lakensestraat 146, 1000 Brussel
Bekijk de bereikbaarheid
Info over de toegankelijkheid

Ja, ik schrijf me in voor de lezing

Onze Pappenheimers kennende, durfden wij Koen Vanmechelen een bijzonder publiek te beloven op 26 januari: een publiek van mensen die allemaal op ondernemende wijze aan positieve oplossingen werken. En die erop uit zijn systemen te laten kantelen.

Herken jij je hierin en ben je er graag bij? Schrijf dan snel in!

Jouw gegevens