Ga verder naar de inhoud

Lezing: zo krijg je mensen mee in beweging

17 november 2022 09:30-12:30
KVS Brussel
45

In deze lezing leert Marc Michils - directeur van Kom op Tegen Kanker én communicatiestrateeg - je de kneepjes om een publiek te mobiliseren. Daarna vertellen de founders van Allez chantez en Welcome to my garden hoe zij mensen in beweging krijgen.

Marc michils

Trappen tegen kanker, lopen tegen kanker… duizenden mensen spannen zich al jaren in voor de ‘1000 km’-acties van Kom Op Tegen Kanker. Met het boek Kom op! Voor solidariteit. Tegen vijandigheid schreef Marc Michils een ode aan dit soort solidariteit en samenwerking. Als directeur van Kom Op Tegen Kanker weet hij als geen ander hoe je een publiek kan mobiliseren. Hij ziet ook hoe de Vlaming veel solidairder is dan men ons wil doen geloven.

De kracht van mobiliseren

Op 17 november 2022 geeft Marc je de kneepjes mee om mensen mee in een verhaal te krijgen en ambassadeurs van hen te maken. Hij legt een plan voor met concrete actiepunten, die ons kunnen helpen om een noodzakelijke maatschappelijke ommezwaai te maken. Een actieplan waarmee we verzuring doen plaatsmaken voor respect, enthousiasme en vooruitgang.

Allez chantez

Allez Chantez & Welcome to my garden

Na Marcs lezing delen twee sociaal innovatoren hun ervaringen met de kracht van mobiliseren. Annelore Camps, leading lady van Allez Chantez, getuigt over hoe zij duizenden mensen aan het zingen weet te brengen. Dries Van Ransbeeck van Welcome To My Garden vertelt hoe het lukte om een netwerk uit te bouwen van burgers die gratis hun tuin beschikbaar stellen voor trage reizigers. Naast hun succeservaringen belichten Annelore en Dries ook de haperingen onderweg.

Kom je een voormiddag laven aan de kracht van communities om maatschappelijke verandering te realiseren.
Napraten doen we tijdens een gezellige broodjeslunch.

Locatie: KVS Brussel, Arduinkaai 7, 1000 Brussel
Bereikbaarheid

Schrijf me in voor de lezing

Deelname kost 45 euro, inclusief broodjeslunch. Na inschrijving ontvang je een mail met de betalingsgegevens.

Jouw gegevens