Ga verder naar de inhoud

Summit Vlaamse IDG-hub (WACHTLIJST)

05 oktober 2022 09:00-17:00
Oude Abdij Drongen

Op 5 oktober organiseren de Sociale InnovatieFabriek en heel wat partners een eerste samenkomst van de Vlaamse IDG-hub. Want steeds meer sociaal innovatoren en ondernemers voelen zich aangetrokken tot de Inner Development Goals om tot een gezondere planeet en maatschappij te komen. Inschrijven voor de Summit kan onderaan deze pagina.

IDG hub SIF

In 2015 riepen de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDG) in het leven, 13 doelen om tegen 2030 een duurzame wereld uit te bouwen. Helaas is de vooruitgang die we sinds 2015 boekten teleurstellend. Als individu en maatschappij weten we wel wát we zouden moeten doen voor een gezondere planeet en samenleving, maar om de één of andere reden zetten we die wetenschap niet om in de praktijk.

Inner Development Goals: leren om waarderend samen te werken

In Zweden startte eerder dit jaar het ‘Inner Development Initiative’, waarop men de Inner Development Goals (IDG) opstelde. Ze zetten in op vaardigheden zoals samenwerking, waarderen en verbinding maken. Die zijn essentieel als verschillende partijen met uiteenlopende belangen de SDG willen waarmaken. De IDG helpen eigenschappen als moed en optimisme versterken. Ze doorbreken oude patronen, genereren originele ideeën en leren ons volhardend handelen in onzekere tijden of complexe situaties.

Het programma op 5 oktober

Inschrijven kan onderaan deze pagina.

  • Verbinden met alle deelnemers
  • Voorstelling van de Inner Development Goals
  • Open space: in verdiepende sessies samen ervaren waarover de IDG’s gaan
  • De nieuwe Vlaamse Hub op participatieve manier verder vormgeven met de aanwezigen. Co-creatie staat centraal.
  • Zegeningsritueel voor de opstart van de hub

De summit staat open voor iedereen die zoekende is rond de Inner Development Goals. Changemakers uit overheid, bedrijven, eigen ondernemingen, middenveld, burgerinitiatieven, onderwijs en mensen met een eigen praktijk rond Inner Development zijn welkom. Tijdens deze dag onderzoeken we wat een IDG-hub voor Vlaanderen kan betekenen, wat de noden zijn en hoe de hub zichzelf kan organiseren. De dag draait rond verbinden, ervaren wat de IDGs inhouden en samen vormgeven van de hub.

Kathleen Melis

De inschrijvingen zijn afgelopen, maar we hebben een wachtlijst.

Wauw, wat een enthousiasme voor deze summit! We zijn heel blij dat alle plaatsen ingevuld zijn. Ben je te laat maar wil je er echt wel bij zijn? We leggen een wachtlijst van geïnteresseerden aan. Mail je gegevens (naam, telefoonnummer en eventueel de naam van je organisatie/bedrijf) naar kathleen@socialeinnovatiefabriek.be. Komen er nog plaatsen vrij, dan krijg je ten laatste volgende week maandag (3/10) een bericht.