Ga verder naar de inhoud

Impact Wizard

Thema: Impact
Doelgroep: Ik wil starten, Ik wil mijn project uitbouwen, Ik wil mijn impact schalen
Type artikel: Tool

Welk effect heeft jouw project op je doelgroep, of op het milieu? Wat is jouw maatschappelijke impact? De Impact Wizard helpt je om je impact te meten, te evalueren en te doen groeien.

Impact Wizard logo

Wil jij je impact meten? Met Impact Wizard maak je de maatschappelijke impact van je project zichtbaar.

De maatschappelijke impact van je werk zichtbaar maken. Weten of je 'de juiste dingen' doet. Moeilijk?

We kennen het allemaal: die lichte twijfel als je financier doorvraagt op de impact van je werk. De directeur die aarzelt over de richting die de organisatie uit moet. Je communicatiecollega die graag uitpakt met jullie successen, maar bewijzen zoekt. Met buikgevoel alleen geraak je er niet.

Stap voor stap naar impact

Impact Wizard® is een eenvoudige, slimme en effectieve tool om je impact te meten, tonen en te verhogen. Hij helpt je stap voor stap door het proces van impactevaluatie. Aan de hand van uitdagende vragen, voorbeelden en opdrachten, gidst hij je naar jouw maatschappelijke impact. Van een invulschema voor je verandertheorie tot meetmethoden op maat of ideeën om over je impact te communiceren... Je kan Impact Wizard inzetten voor nieuwe projecten of als je vragen hebt bij een bestaande werking.

Features

  • ...
  • Je kan tussentijdse rapporten afprinten.
  • Je kan met grafieken de groei van je impact monitoren.

Dit zeggen gebruikers

  • “Het meest veelzijdige en complete systeem voor impactmeting en het opstellen van een businesscase dat ik tot dus ver ben tegen gekomen. En bovendien ook erg gebruiksvriendelijk en intuïtief.” (Samira Zafar, Society Impact)
  • “De logische flow geeft deelnemers een houvast." (Ilse Schoofs, CAW Antwerpen)
  • "De verandertheorie samen invullen, brengt de neuzen in dezelfde richting. Het is nu onze richtlijn om keuzes te maken in wat we wel en niet doen." (Riet Ory, Femma)
  • “Super handig om subsidiedossiers te schrijven.”
  • “De databank geeft de perfecte inspiratie om de juiste indicatoren te vinden.”

Resultaat van actieonderzoek

Impact Wizard® is ontwikkeld door de Sociale InnovatieFabriek na jarenlange samenwerking met maatschappelijke vernieuwers, onderzoekers en coaches. De voorbije jaren gingen organisaties, ondernemingen en sectoren ermee aan de slag. Want wie zijn sociale impact kan aantonen, krijgt sneller steun, zowel moreel als financieel. Burgers, impactinvesteerders en overheden steunen projecten precies voor die sociale impact.

Impact Wizard logo

Registreer je gratis

Je kan Impact Wizard twee weken lang gratis uitproberen. Daarna kan je je abonneren via de website, of via een van de Impact Wizard partners.

Gerelateerde kennisartikels

Leaving a legacy horizontaal

Leaving a legacy

Welke stempel wil jij op de wereld drukken? Dit boek, en het Legacy Canvas, helpen je om je impact te schalen.

My Social Startup

My Social Startup

Een gratis online platform boordevol boeiend materiaal voor startende sociaal ondernemers en mensen met een innovatief ondernemingsidee.

MET IMPACT ebook

Investeren met impact

Ben jij zeker dat je je middelen op de juiste manier en in de juiste projecten investeert? Leer hoe je je middelen impactvoller kan inzetten voor maatschappelijke verandering.