Catch-up: hoe maak jij je organisatie overbodig?

"En toen organisatie X ermee ophield, leefde iedereen nog lang en gelukkig."

Is dat je doel? Of klinkt dat eng? Misschien is je missie ooit bereikt, of is hij mainstream geworden omdat andere maatschappelijke spelers erop inzetten. Hoe kijk jij vandaag naar dat scenario: ben jij van plan om je kennis breed te ontsluiten en je oplossing open source te maken? Als je de horizon van je organisatie voor ogen houdt, neem je misschien andere beslissingen om je missie sneller te verspreiden. En focus je automatisch minder op je organisatie zelf. Dat idee heet ‘sunsetting’: je organisatie zelf overbodig maken. Nadenken over hoe je missie maximaal kan verder leven zonder je eigen organisatie. 

Voor Annelore Camps (Allez Chantez) helpt die horizon om niet te verdrinken in de operationele aspecten van de organisatie. Ze komt vertellen wat dat idee voor haar betekent en hoeveel ze er in coronatijden aan heeft gehad.

De Vegetarische Slager is een goed draaiend vleesvervangersbedrijf. In 2018 verkocht founder Jaap Korteweg het bedrijf aan Unilever, die de werking op een veel grotere schaal ontplooide. Of dat een bewuste keuze was om de idealen grootser te krijgen? We stellen de vraag aan Jaap Korteweg, die nu vegan melk maakt met Those Vegan Cowboys. 

Wat zou je horizon voor jouw organisatie betekenen? Ben jij klaar voor de denkoefening?

Wees er zeker bij op de volgende Catch-up. Dat is een laagdrempelige uitwisseling binnen onze community, over prikkelende thema’s, vragen of actualiteit. 

Praktisch

Wanneer? Vrijdag 12 maart, van 9 tot 10u. 
Waar? Op Zoom, via deze link.
Deelnemen is gratis. Kom er gewoon bij!

Krijg de Zoomlink rechtstreeks in je mailbox: