Financiering voor jouw maatschappelijke project

Ben je op zoek naar informatie en contacten die iets kunnen betekenen voor de financiering van jouw sociaal innovatieve project? Op 21 juni stellen Hefboom, Socrowd, Trividend en LRM zich aan je voor bij Greenville in Houthalen-Helchteren. Elk stellen ze hun aanbod voor tijdens een korte pitch, daarna heb je de kans om in gesprek te gaan met de organisatie(s) van jouw keuze. Je kan ter plaatse een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek van een 20-tal minuten. 


Deze vier financiers stellen zich aan jou voor: 

  •  SoCrowd geeft renteloze leningen aan projecten met een positieve impact op de maatschappij, en dit via crowdfunding. Ludo Dhelft legt uit hoe SoCrowd werkt en wat dit kan betekenen voor jouw organisatie.
     
  • Hefboom richt zich tot maatschappelijk relevante projecten en organisaties (sociaal, duurzaam, cultureel,…). De organisatie biedt managementadvies, verschaft diensten en financiering. Hefboom verschaft voornamelijk investeringskredieten, bedrijfskapitaalkredieten en overbruggingskredieten voor bijvoorbeeld subsidies. Rudi Ceunen vertelt over het financieringsaanbod van Hefboom en op welke manier dat gecombineerd kan worden met andere financieringsinitiatieven en maatregelen.
     
  • Trividend verschaft risicokapitaal aan sociale ondernemingen in de vorm van participaties of achtergestelde leningen. Daarbij worden geen borgen aan de klant gevraagd. Pieter-Jan Van de Velde geeft meer uitleg en is beschikbaar voor vragen.
     
  • LRM biedt risicokapitaal aan Limburgse bedrijven. Ook sociale en duurzame ondernemingen komen in aanmerking voor financiering. Gunther Plevoets licht de KlimOp-lening toe. 

Praktisch

Deze sessie is een organisatie van Socrowd, Trividend, Hefboom en LRM. Je bent welkom om 10 uur bij Greenville, Centrum-zuid 1111, 3530 Houthalen-Helchteren (gps: Pastorijstraat). Deelnemen is gratis. Graag wel vooraf aanmelden bij Pieter-Jan Van de Velde (pieter-jan@trividend.be – 0485/210.155)

21 juni 2017