Inspiratiesessie Mindshift. Hoe creëer je een duurzame gedragsverandering?


Als sociaal ondernemer toon je dat het anders kan. Socialer, ethischer, duurzamer, ecologischer, beter voor het klimaat. Je hebt je product of dienst in de markt gezet, maar je ziet het eigenlijk groter. Je wil het grote publiek meekrijgen en zo maatschappelijke verandering brengen. Maar hoe krijg je mensen mee in die mindshift? Hoe werk je aan gedragsverandering?

Sprekers zijn Tom De Bruyne (SUE Amsterdam en Behavioural Design Academy) en Vanessa Debruyne.

 

 

De Belg Tom De Bruyne is mede-oprichter van SUE, een bureau dat gespecialiseerd is in gedragsbeïnvloeding. SUE ontwerpt proposities, producten, diensten, programma’s en communicatiestrategieën voor nationale en internationale overheden, bedrijven, NGO’s en politieke partijen. Daarnaast traint hij ook mensen, teams en bedrijven in gedragsverandering in de Behavioural Design Academy. Tom is Belg, maar woont sinds 2007 in Amsterdam. Hij is Fellow aan de Universiteit van Leuven en gastdocent op de Rotterdam School of Management. Bekijk zeker zijn TedxDelft talk "why designers eat advertising for breakfast”.

 

Vanessa Debruyne is een milieu-activiste die strijdt tegen vervuilende wegwerp. Ze probeert zoveel mogelijk burgers, winkels, horecazaken, bedrijven en politici in beweging te krijgen om hun afval te verminderen. Ze runt een Zero Waste Group die intussen bijna 5000 leden telt. Ze geeft constructief verpakkingsadvies aan grote bedrijven en inspirerende lezingen tot in de kleinste parochiezaaltjes van het land. Samen met Ineke Van Nieuwenhove werkt ze ook aan een circulaire oplossing: Billie Cup, de herbruikbare beker voor dagelijkse take-away.

 

 

 

 

 

Praktisch

Wat? Inspiratiesessies over hoe je een brede maatschappelijke verandering creëert
Voor wie? Groeiers, maar ook nieuwe sociaal innovatoren
Wanneer? Donderdag 19 november 2020, 9.30 - 12.30 uur
Waar? Online
Prijs? €80 (excl BTW)
Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.

 

De inschrijvingen voor deze sessie werden afgesloten.