Ontmoet je toekomstige financier

Met welke bril kijken potentiële investeerders naar jouw project? Hoe begin je aan de zoektocht naar geschikte financiering? En hoe zorg je ervoor dat financiers oren hebben naar jouw businessplan? Net als andere maatschappelijke vernieuwers werk je aan een betere wereld. Je doet dit vaak met een hybride businessmodel, dat overeenstemt met je complexe werking. Dat vraagt ook om een vernieuwende aanpak op vlak van financiering.

Op dinsdag 27 maart maken we je wegwijs in de verschillende financieringsmogelijkheden voor sociale innovaties en sociaal ondernemingen. In de voormiddagsessie over financieringsmix geven we een overzicht van het aanbod van o.a. overheden, projectoproepen, sponsors, stichtingen, innovatieondersteuners, crowdfondsen, traditionele bankiers, sociale financiers, impactinvesteerders, equity funds,… Wat onderscheidt hen onderling en welke voorwaarden hanteren ze? In de namiddag is het tijd om het gesprek aan te gaan met deze financiers. We nodigen een twintigtal organisaties met een specifiek aanbod uit om zichzelf voor te stellen tijdens een pitchronde. Daarna heb je de kans om jouw project en vragen voor te stellen tijdens een speeddate. Tijdens de netwerkdrink achteraf is er tijd verder bij te praten met de financiers en collega-innovatoren.

Afspraak op dinsdag 27 maart bij ViaVia in Brussel. Meer info over het programma en het inschrijvingsformulier vind je op deze pagina.

27 maart 2018