Workshop Impact meten

Hoe maak je je impact zichtbaar? Kun je zaken als sociale cohesie, empowerment, afstand tot de arbeidsmarkt of attitudewijziging wel meten, en hoe dan? Waar begin ik en welke stappen moet ik zetten?

Onze impactexpert Tomas De Groote zet je in deze interactieve workshop op weg naar jouw eigenste meetplan. Voor wie en waarom meten? Met welke indicatoren en methoden? Hoe een eerste kleine meting uitvoeren?

Je leert ook hoe je aan je impactmeting concrete acties verbindt. Tijdens een impactevaluatie kijk je met een nieuwe bril naar je project en trek je bruikbare lessen. Hoe leg je realistische en onderbouwde targets vast op bereik qua deelnemers, publiek of klanten? Zo kom je tot je eigen ‘impactdashboard’.

We gebruiken Impact Wizard als gids. Deze online tool neemt je stap voor stap mee in het proces van impactevaluatie. Aan het eind van de workshop heb je alles in handen om zelf te starten met een impactevaluatie. 

Deelnemer workshop: ‘Impact was voor mij niet veel meer dan een buzz-woord. Tijdens de workshop kreeg het woord een duidelijke en pragmatische invulling. De oefeningen hielpen me om alles helder te krijgen.’

Je kan deze workshop volgen in de reeks ‘Maak werk van impact’, samen met de workshops Theory of Change, Tools voor impactmeting en Communiceren met impact. Wie zich inschrijft voor de volledige reeks, betaalt €300. Je kan je ook voor de losse workshop inschrijven.

 

Praktisch

Wat? Een workshop voor wie zijn/haar impact wil meten en optimaliseren.
Voor wie? Sociaal innovatoren in alle levensfases: idee, concept, starter, consolidatie, groeier. Idealiter heb je ofwel de workshop Theory of Change gevolgd, ofwel heb je een goed zicht op de maatschappelijke effecten die je wil meten.
Wanneer? Dinsdag 17 november, 9.30 – 12.30 uur.
Waar? Je volgt de workshop online.
Prijs? €80 (excl BTW)
Wijziging of annulering van de inschrijving? Bekijk dan zeker eerst ons inschrijvingsreglement.

 

Deze workshop is volzet. Je kan een plaats op de wachtlijst reserveren via info@socialeinnovatiefabriek.be

Facturatiegegevens
Wij gebruiken jouw gegevens enkel in functie van je inschrijving en om je op de hoogte te houden i.v.m. je deelname aan deze activiteit.