Leer bij

 

Wil je verder springen met jouw sociale innovatie? Wil jouw organisatie bijleren over maatschappelijk vernieuwen? Wil je bedrijf maatschappelijke én economische winst maken? Je kan bij de Sociale InnovatieFabriek terecht voor vormingen en workshops. Je nieuwe inzichten kun je meteen toepassen op jouw sociaal innovatieve project.

Inspiratiesessies

Inspiratiesessie Next level impact. Schalingsstrategieën voor en door sociaal innovatoren - 9 oktober

Ben je van plan om jouw sociale innovatie op te schalen? Wil je je impact verdubbelen, of exponentieel laten groeien, maar weet je niet goed wat de mogelijke pistes zijn? Wil je nog veel meer het verschil maken dan je nu al doet? Laat je inspireren door Kaat Peeters (co-auteur van het boek Leaving a Legacy), Yannick Fischer van Ashoka, Benjamin Gérard van Rising You en Alexia Coppens van Ohne coop.

Inspiratiesessie Mindshift. Hoe creëer je een duurzame gedragsverandering? - 19 november

Als sociaal ondernemer toon je dat het anders kan. Socialer, duurzamer, ethischer, beter voor de maatschappij. Maar hoe krijg je mensen mee in die mindshift? Hoe werk je aan gedragsverandering?
De sprekers kondigen we binnenkort aan.

 

Reeksen

Een reeks bestaat uit een aantal workshops rond hetzelfde thema. Als je ze allemaal volgt, krijg je korting. Je kan ze ook als losse workshops volgen.

Workshopreeks Maak werk van impact - VOLZET

Als changemaker wil je een positieve impact hebben op mens en maatschappij. Maar wat is jouw impact precies? Hoe maak je jouw impact zichtbaar? Wat brengt dit op voor jouw organisatie? Met de inzichten uit deze reeks vergroot je je eigen impact, motiveer je je medewerkers, communiceer je over impact en overtuig je makkelijker financiers. Word jij de impact-ninja van jouw organisatie?

Workshops in deze reeks: Theory of Change, Impact meten, Tools voor impactmeting, Communiceren met impact    

 

Workshops

Je leert op een interactieve manier in kleine groepen (max. 15 deelnemers). 

Workshop Subsidies uiteengezet - vrijdag 18 september

Veel innovatoren hebben subsidies nodig, maar niemand houdt van subsidiedossiers. In deze workshop leer je hoe je op het juiste subsidiespoor komt en hoe je een uitdagend, goed en authentiek subsidiedossier schrijft. 

Workshop Marketing doorprikt - woensdag 7 oktober

Stel jij je marketing ook altijd maar uit? Denk je dat marketing moeilijk en lastig is, en vooral heel veel geld kost? Vind je marketing zelfs wat vies en onethisch? Lesgeefster Geertrui De Cock toont dat je meer in huis hebt dan je denkt, en wat je kan bereiken als je je eigen beperkende gedachten kan overwinnen.
Extra: de eerste vijf mensen die inschrijven, kunnen deze workshop mee vormgeven in een ontwerpsessie. 

- Update: de ontwerpsessie is ondertussen volzet. -

Workshop Theory of Change - Dinsdag 10 november  - VOLZET

Je werkt aan een project met maatschappelijke impact, en je wil dat natuurlijk niet in het wilde weg doen. Hoe kan je het best jouw project opzetten om het probleem aan te pakken? Onze impact-expert Tomas De Groote maakt je wegwijs in de Theory of Change. Je leert uit praktijkvoorbeelden en gaat meteen ook zelf aan de slag

Workshop Impact driven business modelling - Donderdag 12 november 

Hoe maak je jouw maatschappelijke innovatie succesvol en solide? Hoe zorg je voor een solide inkomstenbasis? Een impactgedreven businessmodel is een enorme hulp. Zo verander je de wereld én zorg je voor duurzame financiering.

Workshop Impact meten - Dinsdag 17 november - VOLZET

Hoe maak je je impact zichtbaar? Kun je zaken als sociale cohesie, empowerment, afstand tot de arbeidsmarkt of attitudewijziging wel meten, en hoe dan? Waar begin ik en welke stappen moet ik zetten? Hoe stel ik mijn meetplan op, en wat leer ik eruit?

Workshop Tools voor impactmeting - dinsdag 1 december - VOLZET

Blijf je wat struikelen over je impactmeting? Het is geen evidente stap om te zetten. Daarom nodigen we experts uit die handige apps, tools, methoden ontwikkelden om jouw gewenste effecten te meten. De ontwikkelaars maken je wegwijs in deze tools: Mezuri, Voices That Count, Mpiris en m-Path.

Workshop Financierinsgsmix - Donderdag 3 december

Hoe kun je je project of onderneming financieren? Giften, subsidies, crowdfunding, leningen en financiering met eigen vermogen (equity) zijn de meest gekende financieringsvormenLesgever Tomas De Groote maakt je wegwijs in de mogelijkheden en geeft je tips en tricks om financiers te benaderen.  

Workshop Communiceren met impact - Dinsdag 8 december - VOLZET

Hoe communiceer je jouw impact het best naar jouw stakeholders: klanten, gebruikers, sponsors, collega’s …? Hoe breng jij de resultaten van jouw werk in beeld? Lien De Ruyck en Sofie Verhalle van We Are Tribe geven je voorbeelden en inspiratie om jouw impact op een overtuigende manier over te brengen.

 

Trajecten

Deze meerdaagse cursussen volg je in een vaste groep. Samen met de andere deelnemers en de experts doorloop je het programma en versterk je je sociale innovatie. De meeste trajecten organiseren we met partners.

Kick-Off Sociaal Ondernemen

Heb je een idee voor een sociale onderneming maar voel je je nog niet thuis in het sociale ondernemerschap? De Punt Gent en de Sociale InnovatieFabriek organiseren Kick-Off, een basisvorming over sociaal ondernemen. Je gaat aan de slag met jouw eigen (reëel of fictief) businessidee. Op het einde van het traject vertrek je met een uitgewerkt en afgetoetst concept. 
Het traject in Antwerpen is volzet; in Kortrijk is er nog plaats.

Schrijf je in!

Social SportUp 

Gebruik jij sport en beweging als middel voor empowerment? Verlaag jij de drempel om aan sport te doen? Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek versterken sociale innovaties in de sportsector. 

Social Grow Sessions 

Dit begeleidingstraject voor sociaal ondernemers is een initiatief van Johnson & Johnson Benelux in samenwerking met Sociale InnovatieFabriek en Kennisland. Deze editie focust op organisaties die het leven van mantelzorgers verbeteren. De deelnemers voor dit jaar zijn al geselecteerd.

Cera impacttraject

Je impact kennen, versterken en anderen overtuigen van je meerwaarde. Hoe doe je dat nu het best? Cera en de Sociale InnovatieFabriek doorlopen met de geselecteerde deelnemers een intensief impacttraject van 1 jaar, vanaf september 2020.

Rootcamp

Speciaal voor de leden van het Vlaams Welzijnsverbond werkten we een driedaagse cursus uit. Het programma helpt intrapreneurs om hun vernieuwend concept in de praktijk om te zetten. De workshops gaan over impactgedreven businessmodeling, financieringsmix en schalingsstrategieën. De deelnemers zijn al geselecteerd.

Ondernemen met impact – Gent

Een traject van De Punt Gent en de Sociale InnovatieFabriek voor Gentse sociaal ondernemers. Je leert alle tools kennen die je nodig hebt om je maatschappelijke impact in kaart te brengen, te meten, te communiceren en te verbeteren. 

 

Inspiratiesessies rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap

Wil jouw organisatie zichzelf vernieuwen en haar maatschappelijke impact vergroten? Denk je dat ‘sociaal innoveren’ iets is voor jullie maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen we jullie graag op weg. We scouten op voorhand naar relevante sociale innovaties die jullie kunnen inspireren. 

Interesse? Mail naar info@socialeinnovatiefabriek.be.

 

Vormingen of lezingen op maat

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons, en we bekijken of we een vorming kunnen maken op maat van jouw organisatie.