Leer bij

 

Wil je verder springen met jouw sociale innovatie? Wil jouw organisatie bijleren over maatschappelijk vernieuwen? Wil je bedrijf maatschappelijke én economische winst maken? Je kan bij de Sociale InnovatieFabriek terecht voor vormingen en workshops. Je nieuwe inzichten kun je meteen toepassen op jouw sociaal innovatieve project.

Trajecten

Deze meerdaagse cursussen volg je in een vaste groep. Samen met de andere deelnemers en de experts doorloop je het programma en versterk je je sociale innovatie. De meeste trajecten organiseren we met partners.

Digilab Sociaal Ondernemen – Verkenningstraject

Lig je wakker van armoede, klimaat, ongelijkheid, uitsluiting, ecologie … ? Voel je de nood om écht een verschil te maken? Denk je eraan om sociaal ondernemer te worden, maar wil je eerst weten of dat wel iets is voor jou? Check dan het verkenningstraject van Digilab Sociaal Ondernemen. In de driedaagse online cursus leer je wat sociaal ondernemerschap inhoudt, leer je jezelf kennen als sociaal ondernemer en leer je hoe je eraan begint. Je hoeft nog geen idee te hebben om uit te werken. 

In samenwerking met De Punt.

Digilab Sociaal Ondernemen – Actietraject

Heb je een innovatief concept in je hoofd, dat je wil uitwerken tot je eigen sociale onderneming? Ben je op zoek naar kennis en ervaring, om je te ondersteunen in je eerste stappen als sociaal ondernemer? Check dan het actietraject van Digilab Sociaal Ondernemen. In de vijfdaagse crash course krijg je een stevige basis in impactmodellen, impactgedreven businessmodellen, financiële plannen, organisatievormen en pitchen. Na het traject sta je steviger in je schoenen als startende sociaal ondernemer. 

In samenwerking met De Punt.

Start SOON

Broed je op een sociaal, duurzaam, innovatief, participatief of coöperatief ondernemersidee? Ben je op zoek naar begeleiding om jouw idee om te zetten naar een sociale onderneming? Het gratis traject Start SOON begeleidt je bij het omzetten van idee naar sociale onderneming. In het basistraject helpen we jou met het opstellen van jouw sociaal ondernemingsplan. Wordt je geselecteerd voor het vervolgtraject? Dan begeleidt een team van experten jou naar de effectieve opstart van jouw sociale onderneming. 

In samenwerking met Hefboom en Möbius.

 

Social SportUp 

Gebruik jij sport en beweging als middel voor empowerment? Verlaag jij de drempel om aan sport te doen? Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek versterken sociale innovaties in de sportsector. 

In samenwerking met Sport Vlaanderen. 

Social Grow Sessions 

Dit begeleidingstraject voor sociaal ondernemers is een initiatief van Johnson & Johnson Benelux in samenwerking met Sociale InnovatieFabriek en Kennisland. Deze editie focust op organisaties die het leven van mantelzorgers verbeteren. De deelnemers voor dit jaar zijn al geselecteerd.

In samenwerking met Johnson & Johnson Benelux en Kennisland. 

Cera impacttraject

Je impact kennen, versterken en anderen overtuigen van je meerwaarde. Hoe doe je dat nu het best? Cera en de Sociale InnovatieFabriek doorlopen met de geselecteerde deelnemers een intensief impacttraject van 1 jaar, vanaf september 2020.

In samenwerking met Cera en Tweeperenboom.

Rootcamp

Speciaal voor de leden van het Vlaams Welzijnsverbond werkten we een driedaagse cursus uit. Het programma helpt intrapreneurs om hun vernieuwend concept in de praktijk om te zetten. De workshops gaan over impactgedreven businessmodeling, financieringsmix en schalingsstrategieën. De deelnemers zijn al geselecteerd.

 

 

Inspiratiesessies rond sociale innovatie en sociaal ondernemerschap

Wil jouw organisatie zichzelf vernieuwen en haar maatschappelijke impact vergroten? Denk je dat ‘sociaal innoveren’ iets is voor jullie maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan helpen we jullie graag op weg. We scouten op voorhand naar relevante sociale innovaties die jullie kunnen inspireren. 

Interesse? Mail naar info@socialeinnovatiefabriek.be.

 

Vormingen of lezingen op maat

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons, en we bekijken of we een vorming kunnen maken op maat van jouw organisatie.