Nieuws

8 dingen die je nog niet wist over de Sociale InnovatieFabriek

Met Kerst en nieuwjaar voor de deur wensen we je een deugddoend, inspirerend èn maatschappelijk vernieuwend 2015!
Bedankt, 150 innovatoren die we dit jaar mochten begeleiden in het opzetten van hun sociale innovatie.
Bedankt, 3219 mensen die we dit jaar spraken op workshops of congressen.
Bedankt, vele binnen- en buitenlandse partners, investeerders, netwerken en overheden die mee hun schouders zetten onder maatschappelijke uitdagingen.
Verenigingen, bedrijven, burgers, overheden, kennisinstelling: we garanderen je dat we ook volgend jaar alles op alles zullen zetten om je innovatie ‘waar iedereen bij wint’ te ondersteunen.

Hebben we elkaar nog niet ontmoet in 2014? Dan kijken we er naar uit jouw ideeën te horen op een workshop, toelichting of vergadering, aan de telefoon of per mail.

Ken je ons aanbod al? Jaja, dan weet je dat we gaan voor sociale innovatie en sociale ondernemerschap. En jaha, de Fabriek geeft begeleiding en financiering. En *zucht*, u weet ook dat we een lerend netwerk hebben. Maar we durven te wedden dat u dèze 8 dingen nog niet over ons wist:

1. Vanaf 1 januari is de Sociale InnovatieFabriek nòg makkelijker te bereiken. We verhuizen dan naar het Centraal station van Brussel. Ons nieuwe adres: Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel.

2. Op een dik jaar tijd groeiden we van 2 naar 8 medewerkers. Het Fabrieksteam is nu voltallig en kan samen maar liefst 136 jaren ervaring in de schaal gooien.

3. Op onze nieuwe locatie zal je 2 vergaderzalen kunnen huren en bij ons komen werken op 4 flexdesks. Centraal gelegen en democratisch geprijsd, meer info en voorwaarden in januari.

4. 13 concepten kregen via de Sociale InnovatieFabriek financiering van het IWT voor een haalbaarheidsstudie of innovatieproject voor een totaal van 1.177.000 euro.

5. We plannen momenteel een inspiratieavond met KWINTA en de inspirerende Jan Jonker over ‘Nieuwe business modellen’ op 10 februari. Nog tot 15 januari kan je inschrijven aan vroegboektarief!

6. En op 10 maart kan je aanschuiven op een studiedag over ondernemerschap en het middenveld in samenwerking met ‘de Verenigde Verenigingen’: We mean Business - Middenveld doet zaken. Meer info volgt via de nieuwsbrief.

7. We starten in 2015 een praktijkonderzoek over de valorisatie van maatschappelijke impact. Het doel: de bestaande tools in kaart brengen, je leiden naar de beste methode en je inspireren met praktijkvoorbeelden van pioniers in Vlaanderen.

8. Vanaf 2015 breiden we ons aanbod van workshops uit, over onder meer pitching en alternatieve financiering. Op maat van je bedrijf, organisatie of instelling. Contacteer ons als je interesse hebt.