Nieuws

Bootcamp Sociaal Ondernemen

 
De welvaartsstaat staat onder toenemende druk. Er liggen heel wat urgente maatschappelijke, ecologische en economische vraagstukken op de plank. Om die op te lossen, zullen we het huidige economische model voor een stuk moet heruitvinden. We hebben een economie nodig die meer dan ooit eerlijk, groen en lokaal ingebed is. Sociale ondernemingen worden hoe langer hoe meer gezien als een middel om een dergelijke groei te realiseren. Als geen ander kunnen sociale ondernemers helpen om een diverse, duurzame en weerbare sociale markteconomie te organiseren. Bouwend op de kracht en ervaring van een lange sociale traditie zijn ze een bron van innovatieve en creatieve oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen.

Sociaal ondernemerschap heeft dus het potentieel om uiteenlopende meerwaarden te realiseren, maar brengt ook heel wat nieuwe uitdagingen en vraagstukken met zich mee. Het is geen evidentie om een goed evenwicht tussen het sociale en het ondernemende te vinden en aan te houden.

Om sociaal ondernemende individuen met creatieve ideeën zo goed mogelijk bij te staan, slaan De Punt, CollondSE en de Sociale InnovatieFabriek de handen in elkaar voor een uniek 'Bootcamp Sociaal Ondernemen'. Gedurende 4 intensieve, opeenvolgende dagen worden deelnemers op locatie ondergedompeld in een leerrijk, interactief en creatief traject. Specialisten uit het sociaal ondernemerschap tonen elk vanuit hun invalshoek de meerwaarde, uitdagingen en opportuniteiten van sociaal ondernemen. Dankzij een intensieve coaching en begeleiding werken deelnemers tijdens het Bootcamp Sociaal Ondernemen een eigen concept van een sociale onderneming of spin-off uit. Hierdoor zetten deelnemers de opgedane kennis onmiddellijk om in de praktijk naar de werksituatie. Concepten worden op het einde geëvalueerd en bijgestuurd door een groep professionele experten. Dit alles voor de democratische prijs van 500 euro per deelnemer. De overige kosten van dit bootcamp worden gefinancierd door CollondSE met steun van de Vlaamse Overheid.

Meer weten? Check onze agenda over de infosessie voor het Bootcamp Sociaal Ondernemen