Nieuws

COOPlab

Wie een burger- of werkerscoöperatie opstart, zit vaak met heel wat vragen. Wat kan ik van mijn raad van bestuur verwachten? Hoe creëer ik maximale ledenbetrokkenheid? Kent er iemand goede vergadertechnieken? Hoe worden we rendabel? En wat is ons maatschappelijke impact?

Enter: COOPLAB, een traject van workshops voor startende (=minder dan 5 jaar oud) coöperaties die hun werking willen versterken. Het traject is op maat, want je kiest zelf welke thema’s voor jou het meest relevant zijn.

Het volledige programma lees je hier.

  • Inschrijven kan nu, en je kan er meteen een zelfscan invullen. Daardoor krijg je een eerste idee welke van de 11 workshops het meest relevant zijn voor jou.
  • Op 26 november organiseren we een kick-off. Je maakt er kennis met de andere deelnemers, met de begeleiders van de workshops en met het programma. Op basis daarvan stel je je eigen traject samen.
  • Volg de workshops die in jouw traject zitten. Maximaal 15 deelnemers per workshop, want peer learning staat voorop. Na afloop van je traject gaan we na wat je eraan gehad hebt door middel van een impactmeting op korte termijn en op middellange termijn (tussen 3 en 6 maanden)

COOPLAB kwam tot stand vanuit socialeeconomie.be, gefinancierd door de Vlaamse overheid in opdracht van de Vlaamse minister van Sociale Economie. De opdracht wordt uitgevoerd door Febecoop Adviesbureau, Cera Coopburo, Hefboom en Sociale InnovatieFabriek.