Nieuws

De nieuwe vennootschapswet - 16 mei

Zoals je wellicht al hoorde, treedt op 1 mei het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) in werking. Hiermee staan enkele ingrijpende juridische wijzigingen voor vzw’s, stichtingen, coöperaties en andere vennootschapsvormen voor de deur. De nieuwe wet staat voor modernisering en vereenvoudiging van de bestaande regels. Maar welke gevolgen brengt dit met zich mee voor nieuwe en bestaande organisaties?

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de geplande hervormingen en hebben we het over de diverse rechtsvormen (vzw, stichting, cv en bv) die relevant zijn voor sociaal ondernemers.

Wat met de nieuwe bepalingen voor vzw’s en stichtingen over commerciële activiteiten en het verstrengde verbod op winstuitkering? Wat verandert er voor bestuurders en hun aansprakelijkheid? Waarmee moeten coöperaties rekening houden in hun werking en statuten? Wat zijn de gevolgen voor de ‘SO / Sociale Onderneming’? Wat houdt de nieuwe besloten vennootschapsvorm in? En hoe treedt de wet in werking? Je krijgt antwoord op deze en vele andere vragen, na de sessie is er tijd voor Q&A.

Over de sprekers

Yvette Verleisdonk (vennoot Curia) is gespecialiseerd in vennootschaps- en financieel recht en heeft een specifieke interesse voor social impact investment en sociaal ondernemen.

Sarah Verschaeve (vennoot Curia) is experte in non-profit recht.  Zij adviseert non-profit- en social profitondernemingen over een breed scala aan verenigingsrechtelijke en contractrechtelijke aangelegenheden. Naast vzw’s adviseert en begeleidt zij ook internationale vzw’s, stichtingen, beroepsverenigingen en sociale ondernemingen.

Lieve Jacobs is adviseur coöperatief ondernemen bij Cera Coopburo. Ze werkt rond juridische topics en gespecialiseerde aspecten van deze vennootschapsvorm.

Praktisch

Donderdag 16 mei 2019, van 9.30 u. tot 12.30 u. bij Cera,  Muntstraat 1 in Leuven (bereikbaarheidsinfo). Inschrijven kan via het formulier hieronder. Deelname kost 40 euro (excl. BTW), je ontvangt een betalingsverzoek per mail. Een broodjeslunch is inbegrepen in de inschrijvingsprijs.


Deze infosessie wordt georganiseerd in samenwerking met:

Inschrijven