Nieuws

Hautekiet fietst langs sociale innovatie

Jan Hautekiet zet een punt achter 6 jaar Hautekiet. Hij doet dat vanaf 4 juni met vijf extra lange uitzendingen op locatie over sociale innovatie, een fietstocht door Vlaanderen en vijf tandemconcerten. En jij kunt erbij zijn.
 
Vorige lente liet Hautekiet nog de Radicale Vernieuwers los op Vlaanderen. In die campagne ging de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1, De Standaard en partners Cera, Nationale Loterij en BNP Paribas Fortis op zoek naar radicale vernieuweringen voor een betere wereld en beter milieu. Dit jaar werken we samen aan zijn afscheidstournee door Vlaanderen.

Hautekiet gaat op pensioen. Hij trapt het - figuurlijk - af. Maar ook letterlijk. Jan trapt met de fiets heel Vlaanderen af, van stad naar stad. In speciale radio-uitzendingen presenteren nieuwe initiatieven en bewezen vernieuwers zich aan het publiek en 's avonds volgens telkens gratis optredens van Daan & Sennek, Bart Peeters solo & Wally, Absynthe Minded & WWWater, K's Choice & JTOTHEC en Flip Kowlier & Zwangere Guy.

Samen sociale innovatie ontdekken

De Sociale InnovatieFabriek trapt mee met Hautekiet. Samen ontdekken we sociale innovaties en sociaal ondernemers (genre Zaken die je Raken): projecten, ideeën, verhalen die de grote uitdagingen van de toekomst aanpakken.

> In Hasselt bezoeken we PXL, een jonge dynamische hogeschool. PXL refereert aan Professionals & Excellence. Ze willen jonge werkkrachten afleveren met een grote X-factor. Een school waar openheid, vertrouwen en initiatief centraal staan, en een plek die de nieuwste informatie- en communicatietechnologie gebruikt. Ondernemend netwerken is een belangrijke competentie en samenwerking met het bedrijfsleven stimuleert onderzoek.
> In Leuven gaan we naar Hal 5 in Kessel-Lo. Een plek die in het oog springt omwille van innovatieve herbestemming van de voormalige Centrale Werkplaatsen, waar stadsvernieuwing, gemeenschapsopbouw en duurzaam ondernemen hand in hand gaan.
Maar, dit is work in progress, de invulling is tijdelijk en daarom ook interessant. Zijn de buurtbewoners en Leuvenaars enthousiast? Is het de juiste weg die ingeslagen wordt? Zijn er nog meer ideeën voor de toekomst?
> In Antwerpen bezoeken we PAKT, een hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Op het dak van PAKT stimuleren boer Bram & Sjarel stadsbewoners om te tuinieren, daarvan te genieten, en het experiment niet te schuwen.
> In Gent logeren we in de Stadshal, een grote, open luifelconstructie op het Emile Braunplein in het historische centrum van Gent. Een nieuwe ontmoetingsplek voor de Gentenaar. Er is plaats voor concerten, dansvoorstellingen en markten, inclusief Stadscafé en Stadsrestaurant.
> In Kortrijk landen we in Muziekcentrum Track, de plek waar Kortrijk zijn naam van Muziekstad waarmaakt, met het Conservatorium, de Schouwburg, de Stad, en Radio 2 als belangrijke partners. Een plek waar muziek kan gemaakt en ontwikkeld worden, en aan het publiek gepresenteerd, na de nodige vorming en opleiding.

Meedoen?

Wil je mee fietsen van stad naar stad? Wil je een van de inzendingen live bijwonen? Of een concert meepikken?
Laat het hier weten: https://radio1.be/hautekiet-trapt-het-af-0