Nieuws

Impact: coach-the-coach opleiding - 14 sept en 17 okt

Jij ondersteunt mensen en organisaties in hun ontwikkeling? Je wil impactevaluatie opnemen in je aanbod? Dan is deze opleiding tot impactcoach iets voor jou.

Welke vragen stellen organisaties zich best als ze starten met impactgericht werken en impact evalueren? Welke verwachtingen kunnen ze koesteren? Welke stappen zullen ze doorlopen? We gaan aan de slag met de Impact Wizard als gids. Deze online impacttool structureert het proces van impactevaluatie en biedt nuttige tips aan. Je vindt via de Impact Wizard indicatoren en diverse methoden om impact te meten. Impact Wizard is een leidraad, die je als organisatie én als coach kan gebruiken.

Naast de structuur van een tool biedt een goede procesbegeleider of expert in een impactmethode uiteraard nog extra meerwaarde. In deze opleiding delen we de ervaringen van de coaches en begeleiders die betrokken waren bij ons actieonderzoek rond impactevaluatie. Je leert zo welke begeleidingsmomenten cruciaal zijn, welke hulp je kan bieden en hoe je kan inspelen op de specifieke vragen van de organisatie waarmee je samenwerkt.

Je krijgt na afloop ondersteunend materiaal mee, én een jaarabonnement op Impact Wizard. Wie wil, kan worden opgenomen als coach in Impact Wizard.


Praktisch

Deze opleiding bestaat uit twee sessie van een halve dag. Deze zullen plaatsvinden op donderdag 14 september en dinsdag 17 oktober 2017, telkens van 9.30 tot 12.30 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij Brussel Centraal). We werken met een groep van min. 4 en max. 12 personen. Deelnemen kost 600 euro (excl. BTW) per persoon, schrijf je in via het formulier hieronder. We gaan aan de slag met de online tool Impact Wizard, breng je eigen laptop mee naar de opleiding.


Inschrijven