Nieuws

Impact Wizard

De maatschappelijke impact van je werk zichtbaar maken.
Weten of je 'de juiste dingen' doet.
Moeilijk?

Impact Wizard is je eenvoudige, slimme en effectieve gids om je impact te meten, tonen en te verhogen. Deze online tool kreeg een update. Het is nu nòg gebruiksvriendelijker, eenvoudiger en aangenamer om je impact te evalueren.

Stap voor stap naar impact

We kennen het allemaal: die lichte twijfel als je financier doorvraagt op de impact van je werk. De directeur die aarzelt over de richting die de organisatie uit moet. Je communicatiecollega die graag uitpakt met jullie successen, maar bewijzen zoekt.

In plaats van veronderstellen en gissen, kan Impact Wizard je stap voor stap helpen door het proces van impactevaluatie. Aan de hand van uitdagende vragen, voorbeelden en opdrachten, gidst hij je naar jouw maatschappelijke impact. Van een invulschema voor je verandertheorie tot meetmethoden op maat of ideeën om over je impact te communiceren... Je kan Impact Wizard inzetten voor nieuwe projecten of als je vragen hebt bij een bestaande werking.

Nieuwe features

Impact Wizard is ontwikkeld door de Sociale InnovatieFabriek na jarenlange samenwerking met maatschappelijke vernieuwers, onderzoekers en coaches. Impact manager Iris Verhoeyen beaamt: "De gids is ècht waar maatschappelijke vernieuwers op zaten te wachten. De voorbije twee jaren gingen organisaties, ondernemingen en sectoren ermee aan de slag. Sommigen komen eerst op workshop uitvissen wat impact is en geraken op die manier enthousiast dat de resultaten er al zijn. Wie zijn sociale impact kan aantonen, krijgt sneller steun, zowel moreel als financieel. Burgers, impactinvesteerders en overheden steunen je juist voor die sociale impact."

Een aantal nieuwe features maken de tool nog gebruiksvriendelijker. Bijvoorbeeld: je kan tussentijdse rapporten afprinten of met grafieken de groei van je impact monitoren. Handig voor interne en externe communicatie.

Gebruikers getuigen

> “Het meest veelzijdige en complete systeem voor impactmeting en het opstellen van een businesscase dat ik tot dus ver ben tegen gekomen. En bovendien ook erg gebruiksvriendelijk en intuïtief.” (Samira Zafar, Society Impact)
> “De nieuwe site is zo veel frisser en meer to the point! De logische flow geeft deelnemers een houvast." (Ilse Schoofs, CAW Antwerpen)
> "De verandertheorie samen invullen, brengt de neuzen in dezelfde richting. Het is nu onze richtlijn om keuzes te maken in wat we wel en niet doen." (Riet Ory, Femma)
> “Super handig om subsidiedossiers te schrijven.” (deelnemer impactworkshop)
> “De databank geeft de perfecte inspiratie om de juiste indicatoren te vinden.” (gebruiker 2018)

Registeer je gratis

Je kan Impact Wizard twee weken lang gratis uitproberen. Registreer je hier: www.impactwizard.eu. Je kan een jaarabonnement kopen voor €1000 excl. btw. Ga hiervoor naar Mijn profiel>Beheer abonnement. Kleinere organisaties en individuen krijgen (tot 70%) korting. Of misschien ben je aangesloten bij een van deze Impact Wizard partners? Deze sectororganisaties en fondsen bieden abonnementen aan of helpen je op weg om de tool te gebruiken.

Impact Wizard® is een product van de Sociale InnovatieFabriek.