Nieuws

Impact Wizard: grip op je maatschappelijke impact

Ga jij voor een betere wereld? Werk je aan een project met impact op mens of milieu? Dan houden de volgende vragen je wellicht bezig: hebben mijn inspanningen effect? Hoe kan ik dat aantonen en hoe begin ik daaraan? De online tool Impact Wizard begeleidt je stap voor stap door het proces van impactevaluatie. Aan de hand van uitdagende vragen, voorbeelden en opdrachten krijg je zicht op jouw maatschappelijke impact. 

Impact Wizard bundelt inzichten, kennis en data van twee jaar actieonderzoek rond maatschappelijke impact(evaluatie). Verwacht je niet aan een complexe handleiding, maar aan een flexibel instrument, dat rekening houdt met de grootte van je organisatie, je motivatie en beschikbare tijd. De tool helpt je om een heldere focus te bepalen en om de juiste technieken te kiezen om je impact te meten. Stap voor stap wordt duidelijk hoe jouw project het verschil maakt. Bovendien geeft Impact Wizard je tips om (nog) impactvol(ler) te werken.

Iedereen kan aan de slag met Impact Wizard. Maak gratis een account aan op www.impactwizard.eu om de tool gedurende een week te testen. Daarna kan je een sleutel aanvragen om een jaar lang toegang te krijgen. Dat kan via een van onze partners die je verder op weg helpen, of met een individueel abonnement (90 € excl. btw, inclusief deelname aan een workshop impactevaluatie).

Impact Wizard werkt samen met coaches en consultants die organisaties willen ondersteunen in het proces van impactevaluatie. Heb je interesse in een opleiding tot impactcoach, dan kan je deelnemen aan onze coach-the-coach-opleiding. Je leert er welke begeleidingsmomenten cruciaal zijn, welke hulp je kan bieden en hoe je kan inspelen op specifieke vragen.

Surf naar www.impactwizard.eu en probeer de tool gratis uit. Voor meer info en vragen, contacteer info@impactnetwerk.be.