Nieuws

Lezing 'Scaling strategies for social enterprises' - 14 september

“De eigenheid van sociale ondernemingen maakt dat opschalen voor hen een meer complex gegeven is dan voor traditionele bedrijven”. Aan het woord is Prof. Filipe Santos, internationaal erkend expert over sociaal ondernemerschap. Op 14 september is hij onze gast voor een exclusieve lezing over opschalingsstrategieën. In die sessie deelt hij zijn inzichten over de levenscyclus van sociale innovaties en modellen om maatschappelijke impact te schalen. We spraken hem vooraf over de uitdagingen van het opschalen van maatschappelijke ondernemers.

“Sociale ondernemers hebben een brede missie en een uitgesproken mandaat tegenover de samenleving. Naast economische duurzaamheid, streven ze ook naar meer maatschappelijke impact. Hun organisatie beschouwen ze als een drager daarvoor. Naarmate die groeit, vraagt dit van ondernemers mentale flexibiliteit en een scherpe focus op de vernieuwing die ze willen bereiken," aldus Santos.

Een sociaal onderneming kan daardoor op verschillende manieren 'groeien' of 'opschalen'. "Denk aan open licenties, samenwerken met partners of in coalitie. Omdat ze werken op verschillende niveaus en verder kijken dan enkel financiële winst, zijn er meer paden die ze kunnen bewandelen. Een goed begrip van de verschillende strategieën is daarvoor belangrijk, zowel op theoretisch als operationeel vlak.”

Professor Filipe Santos leidt de leerstoel voor sociaal ondernemerschap aan de Católica-Lisbon Business School en is oprichter van het INSEAD Social Entrepreneurship Initiative. Uit zijn ervaring putten we inspiratie en inzichten over groeistrategieën aan de hand van verschillende levenscycli van sociale ondernemingen. Wil je ontdekken hoe je je onderneming kan schalen om nog meer maatschappelijke impact te hebben? Reserveer dan jouw plek in deze sessie.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op vrijdag 14 september van 9 tot 12.30 uur in de Koninklijke Bibliotheek op de Kunstberg in Brussel. De sessie wordt gegeven in het Engels. Inschrijven kost 60 euro (excl. BTW per persoon) en kan via onderstaand formulier.

Inschrijven