Nieuws

New Ideals op 28 november - ontdek het volledige programma

Vernieuwen start heel vaak met samenwerken. Oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken bedenk je nu eenmaal niet op je eentje. Samenwerken zorgt voor dynamiek en creativiteit, tegelijk kan het heel uitdagend zijn om de juiste medestanders en een gemeenschappelijke focus te vinden.

New Ideals, het congres over sociale innovatie en sociaal ondernemerschap, staat dit jaar in het teken van samenwerken aan maatschappelijke vernieuwing. Je bent welkom op dinsdag 28 november bij NEST in Gent voor een dag vol inspiratie, interactieve sessies en volop gelegenheden om te netwerken.

Enkele blikvangers op het programma:

 • Sanderson Jones van The Sunday Assembly opent de dag met een verfrissende en humoristische keynote.
   
 • Hoe kom je samen tot vernieuwende ideeën? Welke valkuilen zijn er en hoe zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde lijn zit? Aan gesprekstafels stellen innovatoren hun concept voor, nadien is de tafel open voor jouw vragen en tips.
   
 • Leer bij over vernieuwende samenwerkingsmodellen in de sessies over social impact bonds, waardegedreven ondernemen, theory of change en vrijwilligers en talenten.
   
 • Expertenadvies in de clinics over o.a. crowdfunding, coöperatief ondernemen, juridische aspecten en alternatieve munten.
   
 • Een dag lang gelegenheid om te netwerken en in contact te komen met innovatiezoekers.

Inschrijven kost 65 euro (incl. BTW), reserveer je plaats op www.newideals.be op de pagina 'tickets'. Snelle beslissers hebben nog keuze tussen tientallen gesprekstafels en thematische sessies. Heel graag tot op New Ideals 2017!