Nieuws

Ontmoet je toekomstige financier

Sociaal ondernemen is al lang geen niche meer. Ook Vlaamse starters blijven niet achter. Steeds meer mensen zetten hun schouders onder een project waarmee ze in de eerste plaats maatschappelijke impact willen bereiken. Klimaatverandering, vereenzaming of diversiteit zijn maar een paar voorbeelden van complexe issues waar sociaal ondernemers het verschil maken door hun innovatieve producten of diensten aan te bieden. Financiële winst is niet het hoogste doel, maar dat neemt niet weg dat sociaal ondernemers een inkomstenmodel koppelen aan hun activiteiten. Nieuwe (hybride) businessmodellen vragen ook om een nieuwe aanpak op vlak van investeringen.

 

De financiële vragen van sociaal ondernemers zijn vaak niet eenduidig, maar wel prangend. Verschillende investeerders hebben al een aanbod op maat van sociaal ondernemers. Tijdens deze ontmoetingsdag matchen we vraag en aanbod. Financiers stellen zichzelf voor en lichten toe wat ze kunnen betekenen voor sociaal ondernemers. Dit wordt voor jou, als sociaal ondermener, een uitgelezen kans om je project voor te stellen en een open gesprek over geldzaken aan te gaan.

 

Deze organistaties met een financieringsaanbod schreven zich al in: Hefboom, PMV/z, Inventures, 1001Pact, BAN Vlaanderen, VDAB, SI² Fund, SOIF De Punt, SoCrowd, Triodos, BNP Paribas Fortis, Koning Boudewijnstichting, Cera en Vlaio. Tijdens het event krijg je ook volop de kans om ervaringen uit te wisselen met andere sociaal ondernemers en innovatoren.

Voor wie?

Sociaal ondernemers: startend, groeiend of voor wie binnen zijn eigen organisatie aan de slag wil gaan met een sociaal ondernemend businessmodel

 

Waarom deelnemen?

Grijp de unieke gelegenheid om op een namiddag een volledig overzicht van financieringsmogelijkheden te krijgen en luister naar de ervaringen van andere starters.

Programma

- Introductie: overzicht van financieringsmogelijkheden voor sociale ondernemers (door de Sociale InnovatieFabriek)

- Financiers stellen zichzelf aan je voor tijdens een pitchronde

- Vraag en antwoord met financiers en Sociale InnovatieFabriek

- Matchmaking en netwerking

 

Praktisch

Dinsdag 23 mei, van 13.30 tot 17 uur bij Halles des Tanneurs, Huidevettersstraat 75-77, 1000 Brussel

Deze sessie is gratis voor ondernemers. Reserveer snel je plaats door je in te schrijven via onderstaand formulier. 

 

In de voormiddag van 23 mei kan je je ook nog inschrijven voor onze introductiesessie financieringsmix. Deze sessie biedt je een wegwijzer van financieringskanalen voor sociale innovaties.  Met welke bril kijken overheden, projectoproepen, sponsors, stichtingen, innovatieondersteuners, crowd fondsen, traditionele bankiers en sociale financiers, impact-investors, equity funds, … naar jouw project? Meer info en inschrijven via deze pagina.