Nieuws

Ontmoet je toekomstige financier – 9 mei

Met welke bril kijken potentiële investeerders naar jouw project? Hoe begin je aan de zoektocht naar geschikte financiering? Wanneer ben je klaar voor giften, crowdfunding, leningen of financiering met aandelen? Welke andere vormen van ondersteuning zijn er?

De financiële vragen van sociaal ondernemers zijn vaak niet eenduidig, maar wel prangend. Zeker als je werkt met een vernieuwend businessmodel, is het een grote uitdaging om de financiering van je project rond te krijgen. Verschillende investeerders hebben al een aanbod op maat van sociale ondernemers. Tijdens deze ontmoetingsdag op 9 mei maken we je wegwijs in de mogelijkheden voor sociale innovaties en sociaal ondernemingen.

In de voormiddagsessie over financieringsmix geven we een overzicht van het aanbod van o.a. overheden, stichtingen, innovatieondersteuners, crowdfondsen, traditionele bankiers, sociale financiers, impactinvesteerders en equity funds.Wat onderscheidt hen onderling en welke voorwaarden hanteren ze? Deze sessie biedt je een eerste indruk over wat je van deze partijen kan verwachten en tips over hoe je ze best benadert.

In de namiddag is het tijd om in gesprek te gaan met sociaal ondernemers en financiers. Duo's van sociaal ondernemers en de organisaties die hen ondersteunden in hun zoektocht naar financiële middelen leggen uit hoe ze elkaar vonden, hoe de samenwerking verliep en hoe dat bijdroeg tot het project. Daarna heb je de kans om jouw project en vragen voor te stellen in een speeddate met verschillende financiers en andere organisaties met een ondersteuningsaanbod. Je kan een afspraak maken bij deze organisaties: Agentschap Innoveren & Ondernemen, Business Angels Netwerk Vlaanderen, BNP Paribas Fortis, Hefboom, Impulskrediet, Koalect, Koning Boudewijnstichting, Lita.co, Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen cvba , PMV/z,  SI2 Fund, Socrowd, Trividend, VDAB, vdk bank en Winwinner. Tijdens een afsluitende netwerkdrink is er tijd om verder bij te praten met de ondersteunende organisaties en collega-innovatoren

Programma

9.30 u. Workshop financieringsmix
12.30 u. Lunch
14.00 u. Duogesprekken 'geslaagde samenwerking voor financiering'
15.15 u. Speeddates en netwerking
16.30 u. Netwerkdrink

Praktisch

Donderdag 9 mei 2019, van 9.30 u. tot 17.00 u. bij de Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20, 1000 Brussel. Je kan inschrijven voor de volledige dag (workshop financieringsmix in de voormiddag + duogesprekken en speeddates in de namiddag). Deelnemen kost 60 euro excl. BTW.  Wil je enkel deelnemen aan de ontmoetingsronde in de namiddag? Dan kan je inschrijven voor de namiddagsessie, de deelnameprijs is 40 euro excl. BTW. 

Inschrijven