Nieuws

Ontmoet je toekomstige financier (23 mei)

Sociaal ondernemen, het is al lang geen niche meer en Vlaamse starters blijven niet achter. Steeds meer ondernemers bouwen een eigen project waarmee ze in de eerste plaats maatschappelijke impact willen bereiken. Zij combineren maatschappelijke uitdagingen (zoals klimaatverandering, vereenzaming of diversiteit),  met duurzame innovatieve producten en diensten. De nieuwe, hybride businessmodellen die daarbij ontstaan vragen vaak ook om een eigen aanpak op vlak van investering en financiering.

De financiële vragen waar sociaal ondernemers mee zitten zijn vaak niet eenduidig, maar wel prangend. Beloftevolle projecten ontmoet je graag in een vroeg stadium, des te meer als je een aanbod op maat van sociaal ondernemers biedt. Tijdens deze ontmoetingsdag doen we net dat:  we zorgen ervoor dat (hun) vraag en (jouw) aanbod elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom deelnemen?

  • Deze ontmoetingsdag wordt een unieke kans om jouw werking of aanbod toe te lichten voor een geïnteresseerd publiek van sociaal ondernemers en innovatiezoekers.
  • Je ontmoet verschillende projecthouders op één plek en in één namiddag tijd.
  • De Sociale InnovatieFabriek zorgt voor een brede werving van ondernemers, gerichte matchmaking, een passend kader en catering.
  • Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar de complementariteit met wat andere financiers bieden, en welke synergiën mogelijk zijn.

Programma

  • Introductie: overzicht van financieringsmogelijkheden voor sociale ondernemers (Sociale InnovatieFabriek)
  • Financiers stellen zichzelf voor tijdens een pitchronde
  • Uitgebreide matchmaking en netwerking

Praktisch

Dinsdag 23 mei, van 14 tot 17 uur. Halles des Tanneurs, Huidevettersstraat 75-77, 1000 Brussel. Je kan je plek verzekeren door in te schrijven voor 21 april 2017.  Als financier bedraagt de deelname in de kosten van de dag 250 € (excl. btw). We nemen een organisatievoorstelling op in de programmabrochure, zodat deelnemers je met de nodige voorkennis kunnen aanspreken tijdens het netwerkgedeelte. Inschrijven kan via het formulier hieronder. Contact en meer informatie: Bernard Fornoville, bernard@socialeinnovatiefabriek.be

Inschrijven

 

Welk aanbod heeft je organisatie voor sociaal ondernemers? Heb je specifieke interesse voor een bepaald thema of een bepaalde doelgroep, bied je een specifiek product aan voor sociaal ondernemers en over welke financieringsfase gaat het? Schrijf hier een beknopte (ongeveer 100 woorden of 5 à 6 zinnen) voorstelling van jouw organisatie en/of werking. We nemen deze informatie op in de programmabrochure voor deelnemers.