Nieuws

Oproep Buurtboosters

Je bent jong en actief in een jongerenvereniging, -beweging of buurthuis?Je hebt dromen of plannen om je straat, buurt of gemeente cooler, duurzamer of gewoon beter te maken? Word dan Buurtbooster en krijg van Cera en KBC tot 1500 euro en gouden tickets om je dromen waar te maken. 

Steek met je jeugdbeweging of -vereniging zoveel mogelijk gekke en creatieve hoofden bij elkaar en zoek samen een leuk en duurzaam idee dat jouw buurt doet spetteren en sprankelen, zingen en zinderen. Tot 18 april kan je je idee inzenden voor de projectoproep Buurtboosters, een initiatief van Cera en KBC, met de steun van De Ambrassade, Formaat, Sociale InnovatieFabriek en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Een jury leest alle dossiers en selecteert die projecten die een verschil (zullen) maken in de buurt. 100 laureaten krijgen maximaal 1500 euro voor de uitvoering van hun idee of project! De 20 toppers krijgen bovendien drie gouden tickets: voor een kick-off op 7 oktober, voor een meet & greet met een expert en voor een coach die je inhoudelijk en op het vlak van communicatie kan versterken. 

Een aantal sociale innovaties die je inspiratie kunnen aanwakkeren: ontwerp een originele boekentil met leuke boeken die je kunt ruilen met de buren. Organiseer elke week een voorleesuurtje voor jong en oud. Maak een leuk wie-is-wie-fotoboek voor nieuwe buurtbewoners. Ontwerp op een leeg pleintje in de buurt een reuzeganzenbord. Begin met zingende buren een buurtkoortje, of start een buurtorkest. Of een toneelgezelschap! Adopteer een buurtvarkentje dat de voedselresten van de buurt verorbert… Ideeën zat, maar jullie hebben er vast nog betere. 

Brainstormen, inzenden op www.cera.be, winnen en starten!