Nieuws

Social Enterprise Safari UK (12-16 juni)

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Brighton, de stad in het zuidwesten van Engeland die prat gaat op zijn openminded spirit. Stenen zoeken op Brighton Beach, shoppen in The Lanes, dineren in vegetarische restaurants van wereldklasse, grafitti bewonderen in de North Lanes, uitvalsbasis voor wandelingen langs de white cliffs of in the countryside.

Van 12 tot 16 juni 2017 zijn er nog tientallen extra redenen om deze stad èn het romantische Chichester (West Sussex) te bezoeken. De Sociale InnovatieFabriek organiseert in het kader van het Europees Interreg 2 Seas project Spark Social Enterprise een unieke vijfdaagse safari voor sociaal ondernemers die willen ervaren, leren en onderzoeken hoe ze hun onderneming kunnen versterken.

Op het programma staan excursies naar verbazende sociaal ondernemers, zoals The Base Skate Park en hiSbe (how it Should be) en ontmoetingen met stichtingen en innovatiecentra – zoals The Sussex Innovation Center. Onze partners en onderzoeksinstellingen dagen je tijdens innovatieworkshops en -clinics uit je eigen model onder de loep te nemen. Dankzij gerichte intervisie momenten leer je bij van andere sociaal ondernemers, uit België, UK en Nederland. Je sluit de week op vrijdag af met een ‘Spark Social Enterprise Innovation Conference’ samen met andere ondernemers, stichtingen overheden en specialisten.

Interesse?
Laat het ons weten en we informeren je over het gedetailleerde programma. De logies en vervoer betaal je zelf. Transport ter plekke en deelname aan het volledige vijfdaagse programma is gratis.

Organisatie
Deze safari is een organisatie van Spark Social Enterprise, een Interreg 2 zeeën project dat innovatie bij sociaal ondernemers wil stimuleren. Samen met partners uit Engeland, Nederland en Vlaanderen onderzoekt de Sociale InnovatieFabriek hoe we de groei van sociale ondernemingen kunnen versterken, bouwen we een netwerk uit van ondernemers, organiseren we uitwisseling en een leerprogramma, betrekken we politici en voeren we promotie.