Nieuws

Social Grow Sessions = dè boost voor je innovatie!

Sociaal ondernemerschap is een niet meer te onderschatten pijler van onze economie. Start-ups, groeiers, sociale ondernemingen en social-profitorganisaties: ideeën en projecten zijn er bij bosjes. Maar soms kan de focus beter, of heeft het concept nog een klein duwtje in de rug nodig.

Om sociaal ondernemerschap te stimuleren, bundelen Janssen en Johnson & Johnson in de Benelux, de Sociale InnovatieFabriek en Social Enterprise NL de krachten. Dit najaar organiseren we de Social Grow Sessions: een dynamisch, interactief begeleidingstraject voor (startende) sociale ondernemers en social-profitorganisaties die sociale impact willen koppelen aan financiële gezondheid. Tijdens drie meerdaagse sessies geef je jouw social businessplan steeds meer vorm en onderzoeken we samen alle mogelijke groeikansen van jouw concept. De unieke mix van Nederlandse en Belgische specialisten maakt de Social Grow Sessions tot een onmisbare ervaring voor al wie sociaal ondernemend is.

Het programma richt zich tot mature innovatieve concepten, die zich richten op (een van de drie) volgende uitdagingen:

> Bevorderen van onderwijskansen en dagopvang
GROW wil kwetsbare groepen bijstaan. Kinderen en jongvolwassenen die niet de mogelijkheid hebben om hun volledige potentieel te ontwikkelen. Dat kan onder meer door hen in contact te brengen met rolmodellen en zo hun slaagkansen in het onderwijs te vergroten.

> Ondersteunen van mantelzorgers / zorgverleners
Mantelzorgers of andere niet-professionele zorgverleners tonen een grote inzet voor hulpbehoevenden in hun directe omgeving. Maar ze staan vaak alleen en hebben in hun sociaal engagement geregeld nood aan bijstand. Daarom ondersteunt en biedt GROW structurele omkadering aan zorgverleners.

> Vergroten van toegang tot gezondheidzorg
Kansarme bevolkingsgroepen vinden amper hun weg naar de gezondheidszorg. Zij missen zelfs de meest noodzakelijkste basiszorgen. GROW helpt door mee de hindernissen weg te halen. Zowel op maatschappelijk als op economisch vlak, maar ook door bijvoorbeeld taalbarrières te doorbreken.

Social Grow Sessions
In een driedaags programma worden niet alleen de verschillende cases belicht; we zetten ook sterk in op uitwisseling met de andere deelnemers. Je bekijkt wat nu juist jouw theory of change is, je leert de kneepjes van het pitchen én van stakeholder engagement. Doorheen de verschillende themasessies krijgt je social businessplan steeds meer vorm en kan je aftoetsen welke juridische vorm je best kiest in het licht van je maatschappelijke missie. Ook financing, marketing, opschaling en impactevaluatie komen aan bod. Je merkt het: jouw sociaal ondernemende case krijgt een ongelooflijke boost!
De sessies gaan door van 5 tot 7 oktober in Gent, van 7 tot 8 november in Nederland en van 7 tot 8 december in Beerse bij Turnhout. Deelnemen is gratis, inclusief de overnachtingen.

Nog goede redenen om mee te doen
- De coaches zijn stuk voor stuk experts in hun vakgebied, met jarenlange ervaring in sociaal ondernemen. Door mee te doen vergroot je de slaagkansen van je project dan ook aanzienlijk.
- Alle deelnemers krijgen feedback, en op het einde van de sessions reiken we goud, zilver en brons uit. De drie laureaten worden beloond met een startkapitaal tot 15.000 euro.
- De geselecteerde deelnemers komen zowel uit Nederland als België. Zo garanderen we een unieke ervaring om te leren van elkaar en te bouwen aan een netwerk over de landsgrenzen heen.
- Deelnemen is gratis, inclusief de overnachtingen.

Stel je kandidaat!
Wil jij een sociale onderneming opstarten, en heb je al een vrij duidelijk beeld van je businessplan?
Ben jij een sociale ondernemer met een paar jaar ervaring, op zoek naar de juiste tactiek om je idee verder te laten uitgroeien?
Werk je voor een social-profitorganisatie en zoeken jullie missiegedreven vernieuwing, in het besef dat sociaal ondernemen, eventueel samen met andere partners, de beste aanpak is voor de huidige maatschappelijke uitdagingen?
Heb je een innovatieve oplossing voor het vergroten van toegang tot gezondheidszorg, het ondersteunen van mantelzorgers/zorgverleners of het bevorderen van onderwijskansen en dagopvang?  
Dan zijn de Social Grow Sessions iets voor jou!

Inzenden kan tot 20 juni.

Interesse? Op www.socialgrowsessions.net vind je alle informatie en ontdek je de voorwaarden en het profiel dat we zoeken.