Nieuws

Social Innovation Competition

 

“Do you have an idea to fight high unemployment? Do you think you could improve the working conditions of people stuck in low-paid jobs – whether because of their gender, age, social status or handicap? Do you know how to enhance opportunities for the 27 million Europeans currently out of work? Then the second European Social Innovation Competition is for you! Don’t keep your great ideas to yourself.”

De Europese commissie lanceert voor een tweede keer een ‘Social Innovation Competition’. Het doel van de wedstrijd is het stimuleren van innovatieve ideeën rond werkgelegenheid, het ontplooien van talenten en nieuwe vormen van werken. Bij de vorige editie werden 605 ideeën ingestuurd. 30 Halve finalisten krijgen een workshopbegeleiding in de Social Innovation Academy voor de uitwerking van hun idee. De 3 winnaars ontvangen elk 30.000 euro prijsgeld. 

De inzendingen moeten geen opgestarte projecten of al volledig uitgewerkt zijn. De Commissie is op zoek naar ‘ideeën’ die met begeleiding en financiële ondersteuning op de rails kunnen gezet worden. Het is een kans om je idee door te denken en om er erkenning en bekendheid voor te krijgen.

Heel wat sociaal innovatieve concepten die nu in de Sociale InnovatieFabriek worden aangebracht, hebben rechtstreeks of onrechtstreeks tot doel de talenten en (werk)mogelijkheden van mensen te versterken. Snel indienen bij de Commissie dus: de deadline is 11 december.

Voor meer informatie: surf naar de wedstrijdpagina van de Europese Commissie