Nieuws

Social Innovation Competiton 2016

In 2015 waren De Landgenoten één van de tien semi-finalisten uit de 1.400 inzendingen voor de Social Innovation Competition van de Europese Commissie. Wheeliz, Apiform en Freebird Club wonnen de hoofdprijzen van 50.000 euro.

Een nieuwe oproep is net gelanceerd en dit jaar zoekt wedstrijd concepten, organisaties, technologieën of diensten die op een vernieuwende en inspirerende manier werk maken van de integratie van vluchtelingen en migranten. Werk je met en voor deze doelgroep rond onderwijs, talent ontwikkeling, werkgelegenheid, diversiteit, mensenrechten, zorg of recht op wonen? Grijp dan je kans en zend je kandidatuur in voor 8 april 2016.

Thema 2016: geïntegreerde toekomst

Meer dan een miljoen mensen trekken vandaag naar Europa. Ieder heeft zijn eigen verhaal, verwachtingen, kwetsbaarheden, talenten, mogelijkheden en moeilijkheden. Voor Europa is het een uitdaging om niet alleen op korte termijn mensen te onthalen, maar ze ook op langere termijn deel te laten uitmaken van het Europese verhaal.

De collectieve identiteit van Europa is gevormd door migratie en diversiteit. Kan ook de recente migratiestroom deel gaan uitmaken van deze geschiedenis? En kan dit de Europese economie versterken? Kunnen we de talenten van mensen ontplooien? Hoe kunnen we hun vaardigheden als vernieuwer of ondernemer stimuleren? De @EUSocialInnov #diogochallenge wedstrijd gaat op zoek naar inspirerende voorbeelden. 

Wedstrijd

Dien je concept in voor 8 april 2016. Uit alle inzendingen worden 30 semi-finalisten geselecteerd die begeleiding krijgen in de verdere ontwikkeling van hun idee. 10 finalisten mogen deel nemen aan de prijsuitreiking (27 oktober in Brussel), waar 3 winnaars elk 50.000 ontvangen. Voor iedere inzender is dit sowieso een mooie kans om je project in de kijker te zetten bij Europese beleidsmakers, bedrijven en organisaties. Meer informatie en indienen: hier.  

“Europe is constantly changing,
from the very beginning
people have moved over borders,
borders have moved over people.
Differences can be overcome
for the sake of peace,
for the sake of freedom,
for the sake of prosperity.

When people come from the outside
our community grows stronger.
Everything changes,
nothing stands still.

Peiople are still moving today.
This presents a challenge
and an opportunity.

Whoever we are,
wherever we’re from,
we all have a role to play
to realise the potential of
refugees and migrants
and to work towards
integrated futures.”