Nieuws

Social SportUp: tweede editie

Sporten maakt je fitter en gezonder, maar de effecten overstijgen het sportieve. Sport en beweging zijn een middel voor het versterken van inclusie, sociale cohesie, tewerkstelling, diversiteit of zelfs ecologische oplossingen. Ze kunnen een hefboom zijn voor een betere samenleving.

Gebruik jij ook sport en beweging om sociale en/of ecologische verbetering te brengen? Kan je hulp gebruiken bij de groei of doorstart van je concept?

WAT?

Social SportUp is een uniek boostprogramma voor sociale innovatie in de sportsector. Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek zoeken en begeleiden praktijken en organisaties die sport en beweging gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. In 2019 vond het traject voor de eerste keer plaats. Omdat de evaluatie zo positief was, komt er nu een tweede editie.

De tien meest beloftevolle concepten winnen begeleiding bij de uitwerking, groei, communicatie, financiering en het netwerk van hun concept. In tweedaagse vormingen en een workshopdag word je uitgedaagd en geholpen door andere vernieuwers en experts om je concept innovatief, solide en duurzaam uit te werken. Op maat van je vragen, staan experten je bij met tips en advies. Je pitcht je concept aan hen tijdens een future proofing day. De contacten en hun netwerk zijn van onschatbare waarde voor de verdere ontwikkeling van jouw sociale sportinnovatie.

Doorheen het traject zijn er verschillende promotiemogelijkheden. Offline en online kan je je concept voorstellen en promoten bij een groot en geïnteresseerd publiek.

VOOR WIE?

Het Social SportUp programma is bedoeld voor professionelen en vrijwilligers die actief zijn in de sportsector of ervaring hebben met sportwerkingen en hun maatschappelijk project willen accelereren.
Het programma (incl. begeleiding, lesmateriaal, overnachtingen, enz.) wordt gratis aangeboden door Sport Vlaanderen en de Sociale InnovatieFabriek. Een traject ter waarde van €6.000! 

KANDIDEREN?

Kandideren kan vanaf 1 juli 2020. Surf naar www.socialsportup.be voor meer informatie over de selectie en het programma.