Nieuws

Sociale Innovatie Academie

Ben je gebeten door sociale innovatie? Is je netwerk nieuwsgierig om bij te leren over maatschappelijk vernieuwen? Is je bedrijf geïnteresseerd in hoe maatschappelijke en economische winst hand in hand kunnen gaan? De Sociale InnovatieFabriek organiseert regelmatig vormingen en workshops. We geven je hands-on informatie waarmee je meteen aan de slag kan en die je kan toepassen op jouw sociaal innovatieve project. Hieronder vind je onze  opleidingskalender voor het najaar van 2019. Je kan ons ook steeds contacteren voor een vorming of lezing op maat.


Kick-Off, basisvorming sociaal ondernemen
Broed je op een idee voor een eigen sociale onderneming? Of wil je je verdiepen in deze vorm van ondernemerschap? De Punt, de Sociale InnovatieFabriek en Syntra Vlaanderen organiseren Kick-Off, een basisvorming over sociaal ondernemen. Tijdens vijf lesdagen ga je aan de slag met jouw eigen (reëel of fictief) businessidee. Je kan vanaf nu inschrijven voor de nieuwe reeksen in Gentbrugge (vanaf 10/9) en Brussel vanaf (5/11). Op deze pagina vind je meer info over het programma.

Introductie impactgericht werken - 3 oktober 2019
Wat is maatschappelijke impact eigenlijk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn project de gewenste impact heeft? En wat brengt bezig zijn met impact mij op? In deze laagdrempelige introductiesessie kom je meer te weten over het concept 'maatschappelijke impact'. De volgende sessie is gepland op 3 oktober, hier vind je meer informatie.

Workshop impact evalueren - 10 en 17 oktober 2019
Veranderen mensen hun gedrag of houding door jouw project? Is het klimaat echt beter af door jouw handelen? Met andere woorden: wat is jouw impact? Hoe kan je dit aantonen en vertellen aan collega’s, stakeholders of financiers? In deze workshop leer je je maatschappelijke impact formuleren en onderbouwen met de tool Impact Wizard. Deze sessie wordt gespreid over twee halve dagen, hier vind je meer info en kan je inschrijven voor de workshop op 10 en 17 oktober.

Workshop impact driven business model - 8 november 2019
Je wil een succesvolle, solide maatschappelijke innovatie lanceren of opschalen. Financiering is mogelijk een uitdaging. De idee van een 'sociaal business plan' kan interessant zijn om nader te bekijken. Met een sociaal business model sla je twee vliegen in één klap: je project verandert de wereld èn je zorgt voor een solide inkomstenbasis. Wat is een impactgedreven businessmodel'? Met welke elementen moet je rekening houden? We werken tijdens deze workshop met je eigen project, zodat je met kant en klare inspiratie vertrekt. Meer info en inschrijven voor de volgende sessie op 8 november.

Inspiratiesessie sociaal innovatieve praktijken - op aanvraag
Klinkt ‘sociaal innoveren’ als een buzzword waar je niet veel mee kan aanvangen? Mist jouw bedrijf de trend? Wil je organisatie zich heruitvinden met vernieuwde praktijken? Samen gaan we aan de slag met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. We scouten op voorhand naar relevante sociale innovaties die te maken hebben met de maatschappelijke uitdagingen waar je op (wil) inzet(ten). Kunnen we de ideeën er achter gebruiken om zelf te vernieuwen? Contacteer Karen als je interesse hebt.