Nieuws

Sociale Innovatie Academie

Ben je gebeten door sociale innovatie? Is je netwerk nieuwsgierig om bij te leren over maatschappelijk vernieuwen? Is je bedrijf geïnteresseerd in hoe maatschappelijke en economische winst hand in hand kunnen gaan? De Sociale InnovatieFabriek organiseert regelmatig vormingen en workshops. We geven je hands-on informatie waarmee je meteen aan de slag kan en die je kan toepassen op jouw sociaal innovatieve project. Hieronder vind je onze opleidingskalender voor het voorjaar van 2019. Je kan ons ook steeds contacteren voor een vorming of lezing op maat.


Kick-Off, basisvorming sociaal ondernemen
Broed je op een idee voor een eigen sociale onderneming? Of wil je je verdiepen in deze vorm van ondernemerschap? De Punt, de Sociale InnovatieFabriek en Syntra Vlaanderen organiseren Kick-Off, een basisvorming over sociaal ondernemen. Tijdens vijf lesdagen ga je aan de slag met jouw eigen (reëel of fictief) businessidee. Je kan vanaf nu inschrijven voor de nieuwe reeksen in Kortrijk (start 23/04/19) en Antwerpen (start 28/05/19). Op deze pagina vind je meer info over het programma.

Introductie impactgericht werken – 31 januari 2019 - VOLZET
Wat is maatschappelijke impact eigenlijk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn project de gewenste impact heeft? En wat brengt bezig zijn met impact mij op? In deze laagdrempelige introductiesessie kom je meer te weten over het concept 'maatschappelijke impact'. De volgende sessie vindt plaats op 31 januari, inschrijven is niet meer mogelijk (volzet).

Workshop impact evalueren – 7 en 14 februari 2019 - VOLZET
Veranderen mensen hun gedrag of houding door jouw project? Is het klimaat echt beter af door jouw handelen? Met andere woorden: wat is jouw impact? Hoe kan je dit aantonen en vertellen aan collega’s, stakeholders of financiers? In deze workshop leer je je maatschappelijke impact formuleren en onderbouwen met de tool Impact Wizard. Deze sessie wordt gespreid over twee halve dagen, de volgende lessen vinden plaats op donderdag 7 en 14 februari. Inschrijven is niet meer mogelijk (volzet).

Workshop charismatisch spreken - 12 februari 2019
Charismatisch spreken kan je leren. Het komt erop aan jouw boodschap zo goed mogelijk op te bouwen, te verpakken en om zo sterk mogelijk te staan in je verhaal, visie of presentatie. In deze workshop ga je aan de slag met 12 tactieken waarvan is aangetoond dat je ze kan trainen en dat ze een duidelijke impact nalaten op je publiek. Schrijf je in voor de sessie op 12 februari.

Workshop pitching - 20 maart 2019
Je bent met iets nieuws bezig, een uitdagend project of een nieuwe business. Dan wil je jouw enthousiasme ook delen met potentiële klanten, collega’s, mogelijke investeerders,… Een overtuigend verhaal vertellen, dat uitnodigt tot actie, is niet evident. In deze workshop leer je hoe je dankzij een goede voorbereiding duidelijker, effectiever en met meer zelfvertrouwen je verhaal brengt. Schrijf je in voor de volgende sessie op 20 maart.

Ontmoet je toekomstige financier - 9 mei 2019
Stel jij je ook de vraag hoe je je sociale innovatie kan financieren? Bij welke organisaties, banken, impactinvesteerders of stichtingen kan je terecht? Op 9 mei stellen organisaties met een financieringsaanbod voor sociaal ondernemers zichzelf voor. Een unieke kans om op één namiddag een volledig overzicht van financieringsmogelijkheden te krijgen en ervaringen van andere starters te horen. Binnenkort meer nieuws via deze site, noteer de datum alvast in je agenda. 

Inspiratiesessie sociaal innovatieve praktijken - op aanvraag
Klinkt ‘sociaal innoveren’ als een buzzword waar je niet veel mee kan aanvangen? Mist jouw bedrijf de trend? Wil je organisatie zich heruitvinden met vernieuwde praktijken? Samen gaan we aan de slag met sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. We scouten op voorhand naar relevante sociale innovaties die te maken hebben met de maatschappelijke uitdagingen waar je op (wil) inzet(ten). Kunnen we de ideeën er achter gebruiken om zelf te vernieuwen? Contacteer Karen als je interesse hebt.