Nieuws

Sociale Innovatie Meet Up Brugge


Maatschappelijke uitdagingen zoals armoede, klimaatverandering of eenzaamheid zijn moeilijke vraagstukken. Ondernemingen en verenigingen hebben de kracht nieuwe strategieën, producten, diensten en concepten uit te werken die een antwoord bieden op die maatschappelijke uitdagingen.

De Sociale InnovatieFabriek helpt innovatoren bij het uitdenken en lanceren van hun innovatie. Deze nieuwe netwerkorganisatie werd opgericht door het maatschappelijk middenveld en sociale ondernemers met als doel sociale innovatie en sociaal ondernemerschap te promoten, te begeleiden en toe te leiden naar (co)financiering of partnerschappen die het verschil maken. De Sociale InnovatieFabriek promoot innovaties, inspireert met innovatieve cases en geeft impulsen. Verenigingen of bedrijven die ondersteuning wensen, krijgen expertise uit het lerend netwerk van de Fabriek zodat hun concept vleugels kan krijgen. Dit alles met één doel voor ogen: er samen voor zorgen dat je sociale innovatie succesvol kan starten. 

Daarom: bedrijven en verenigingen, let’s meet up! De Sociale InnovatieFabriek organiseert in alle provincies Meet Ups. Op 14 januari 2014 in Brussel, op 20 januari 2014 in Gent, op 4 februari 2014 in Genk, op 13 februari 2014 in Leuven en in Antwerpen tenslotte landen we op 20 februari 2014. We starten echter in Brugge op 12 december 2013! 

De Sociale InnovatieFabriek, Innovatiecentrum West-Vlaanderen en Vormingplus nodigen je graag uit op de Sociale Innovatie Meet Up op 12 december 2013 in Kunstencentrum de Werf te Brugge* voor een namiddag vol informatie en inspiratie.

Programma

13.30 uur

Onthaal

14.00 uur

Welkomstwoord door Karen Hiergens, Sociale InnovatieFabriek

14.05 uur  Sprekers:

 

> Wat kan de Sociale InnovatieFabriek voor u doen? Toelichting van de werking en het aanbod van de Fabriek voor innovatiezoekers Kaat Peeters, Sociale InnovatieFabriek

> Welke ondersteuning biedt het Innovatiecentrum? Koen Verhaeghe, Innovatiecentrum West-Vlaanderen

Vormingplus en sociale innovatie John Loose, Vormingplus Brugge

14.50 uur

Q&A

15.00 uur  Presentatie van twee sociaal innovatieve cases uit de regio:

 

> Ann Decorte / BlueAssist

> Vanya Verschoore / Regionale Stadslandbouwstructuur Zuid-West-Vlaanderen

15.45 uur  Pitchsessie: deelnemers pitchen hun eigen sociaal innovatieve plannen.

 

Wil je graag de kans aangrijpen je plannen aan het enthousiaste publiek toe te lichten, een partneroproep te doen, ideeën af te toetsen,…

Kruis bij je inschrijving hieronder aan dat je graag in 5' op het podium je plan wil pitchen of mail Heidi.

16.15 uur

Netwerkmogelijkheid en receptie

 

 

 

Inschrijven

De Sociale Innovatie Meet Up is gratis, maar inschrijven is verplicht voor 5 december 2013 via onderstaand formulier. 

* Station Brugge: buslijn 3 (Sint-Pieters) en 13 (AZ Sint-Jan), halte ‘Nicolas Gombert’. Deze halte ligt op één minuut wandelen van de Werf. Er is ook voldoende mogelijkheid om gratis te parkeren.