Nieuws

Sociale Innovatie Safari - VOLZET

*update: inschrijven voor de praktijksafari naar Tilburg op 11/6 is niet meer mogelijk. Hou onze site in de gaten voor volgende activiteiten.*

Zin in een reisje? Nieuwsgierig naar wat er gebeurt over de landsgrens? Wil je uitgedaagd worden om je eigen ideeën in vraag te stellen? Op 11 juni nemen De Sociale InnovatieFabriek en de coöperatie Midpoint Center for Social Innovation (MCSI) je mee op safari: een Sociale Innovatie Safari in Tilburg.

Als jij je ondernemerszin en visitekaartjes meeneemt, dan kan de jacht beginnen. We nemen je mee langs initiatiefnemers die met hun vernieuwend bedrijf of concept maatschappelijke issues aanpakken. Je krijgt informatie over hun werking uit eerste hand. We horen ook graag van jou wat je bezig houdt en met welke ideeën jij rondloopt.

Op 7 mei was er een eerste safari in Antwerpen, op 11 juni staat Tilburg op het programma. Reserveer snel je plek via onderstaand formulier, het aantal plaatsen is beperkt.

Programma 11 juni 2015: Sociale Innovatie Safari @Tilburg
We verzamelen bij het >> Midpoint Center for Social Innovation (MCSI) in de Spoorzone in Tilburg. Dit is ook de locatie waar we de gehele ochtend doorbrengen. Het centrum zelf, het Campina Collectief en BrabantKennis nemen ons mee in hun initiatieven en reeds behaalde resultaten en ervaren uitdagingen. Daarna maken we een uitstapje naar  >> De Kennismakerij en de Kenniscloud. Per fiets verplaatsen we ons vervolgens naar >> Prins Heerlijk, waar we onder het genot van een heerlijke lunch het bevlogen verhaal van initiatiefneemster Ella Buijze aan mogen horen. Als de magen gevuld zijn stappen we weer op de fiets richting Heukelom om een bezoek te brengen aan Rob Denissen van de >> Piet van Meintjes Hoeve. Hij werkt momenteel aan een FARM:LAB op zijn boerderij; een laagdrempelig platform voor innovatie van het boerenbedrijf, gewoon ‘in de schuur’. Tot slot bezoeken we >> Van Helvoirt Groenprojecten en horen we meer over het prachtige kantoorpand, tot stand gekomen met behulp van een Bouwteam+. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje, alvorens we terug fietsen naar MCSI in Tilburg.

Kostprijs: 60 euro (incl BTW) voor een safaridag. Dit is inclusief een publicatie ‘Innovatie waar iedereen bij wint’ van de Sociale InnovatieFabriek, lunch en drank op beide dagen (’s middags) en vervoer.