Nieuws

Sociale InnovatieFabriek geopend: u was er bij!

“En met groot plezier openen we hierbij de poorten van de fabriek!” Met deze woorden openden minister Ingrid Lieten, directeur Kaat Peeters en voorzitter Jan van den Nieuwenhuijzen op 7 oktober plechtig de Sociale InnovatieFabriek. Achter de Fabriekspoorten verschenen de bijna 300 deelnemers van het openingsevent. U bént de fabriek.

Dankzij uw enthousiasme, concepten en samenwerking geven we een boost aan sociaal innovatie en sociaal ondernemerschap!

We willen u van harte bedanken dat u er bij was. Na de opening van de Fabrieksdeuren, legden Kaat Peeters en Jan van den Nieuwenhuijzen de werking van de Sociale InnovatieFabriek uit. Wat is sociale innovatie en wat kan de Sociale InnovatieFabriek voor u doen? Bekijk hier nog eens de film, lees de slide samenvatting nog eens na (bijlage) of surf naar www.socialeinnovatiefabriek.be voor meer informatie. Op de inspiratiemarkt kon u vervolgens kiezen uit verschillende innovatieve cases. Dank aan Ello Mobile, Buurtpensio(e)n, Fitclass, Krnwtr, Passwerk, De Stem van ons Geheugen, Repair Café en ‘1 Toit 2 Ages’ voor hun enthousiaste bijdragen. Marc Michils zette met een inspirerende keynote over rendabele non-profit en sociale non-profit de toon voor een gezellige receptie, waar u druk uw visitekaartjes uitwisselde.

Hebt u een innovatief concept dat wat feedback of begeleiding kan gebruiken? Wil u de Sociale InnovatieFabriek laten voorstellen aan uw bestuur, leden, op een beurs of studiedag? Wil u graag opgenomen worden in ons lerend netwerk, door zelf begeleiding te geven aan een innovatief concept? Of hebt u een innovatieve onderneming of concept dat we kunnen promoten? Blijf er niet mee zitten en stap naar de Sociale InnovatieFabriek. We kijken er naar uit u de komende maanden terug te zien!