Nieuws

Solution Lab

Solution Lab

Je leest het in de kranten.
Je voelt het op straat.
Je hoort het bij de dokter.
Je ziet het in je portemonnee.
Je fluistert het tegen je buren.

De problemen zijn de wereld niet uit. Integendeel: de maatschappelijke uitdagingen zijn enorm. Zowel ‘in de wereld’, als in ons land, onze wijk, onze straat of ons gezin.
Jij, je bedrijf, comité, vereniging of instelling zijn misschien al een deel van de oplossing. Met je activiteiten, werking, producten of diensten kan je een positieve maatschappelijke impact creëren.

De Sociale InnovatieFabriek wil je verder helpen. Zit je met een prangend maatschappelijk probleem? Een issue wat jaar op jaar voor kopzorgen zorgt? Zoek je oplossingen?

Bijvoorbeeld: welke zinvolle invulling kan je geven aan je leegstaande gebouw? Hoe kan je kansengroepen sterker betrekken in je project? Kan je een financiële incentive geven voor duurzaam gedrag? Hoe kan je er voor zorgen dat scholen energiezuiniger worden?

Ik heb een PROBLEEM…

Voor welke maatschappelijke uitdaging zoek jij, je bedrijf of je organisatie een oplossing? Post hier onder je concrete vraag.* De Sociale InnovatieFabriek selecteert een aantal ‘problemen’ voor een Solution Lab.(*Binnenkort kan je op www.solutionlab.be alle inzendingen bekijken en beoordelen.)
 

... en ik heb een OPLOSSING.

Ben je het beu om problemen te horen? Zoek je graag mee naar oplossingen?
De Sociale InnovatieFabriek organiseert over een aantal problemen Solution Labs, waar we met een groep innovatieve geesten brainstormen voor werkbare oplossingen. Voorkennis over of ervaring met het probleem is niet nodig, enthousiasme en positivisme wèl. Laat hier je gegevens achter als je uitgenodigd wil worden voor een Solution Lab.

Update: het eerste Solution Lab gaat door op 31 maart 2015. Bekijk hier het thema en schrijf je in om mee te brainstormen.