Nieuws

Solution Lab #1 WijDelen

(For the English text: click here)

Brainstorm je graag over creatieve oplossingen voor een betere wereld? Breng je positivisme, ideeën of goesting mee naar het Solution Lab op 31 maart 2015 om 15.00 uur.

Het zijn de ondernemende mensen van Wijdelen.be (Peerby) die jouw ideeën zoeken in deze eerste Solution Lab. Wijdelen is een online platform waarmee je in je buurt mensen vindt van wie je spullen kan lenen. Spullen met elkaar delen is goedkoper, ecologisch en sociaal. Na een succesvolle lancering in Gent in mei 2013, breidde het platform razendsnel uit in heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Vandaag zijn er bijna 11.000 mensen geregistreerd op de site. Stel je voor dat die allemààl aan het delen slaan! Hoe kunnen de initiatiefnemers er nu voor zorgen dat die gebruikers effectief massaal aan het uitlenen en ontlenen slaan? Hoe kunnen ze hun community activeren om meer spullen met elkaar te delen?

In het Solution Lab stelt Wijdelen zichzelf en hun vraag kort voor. Daarna ga je in groepjes (onder begeleiding van MakeSense) op zoek naar creatieve en werkbare oplossingen. Geen idee wordt afgeschoten en voorkennis is niet nodig. Heb je een positieve ingesteldheid en wil je die gebruiken om deze sociaal innovatoren verder te helpen, schrijf je via het formulier onderaan deze pagina in. Let op, het aantal plaatsen is beperkt.

Praktisch

Wanneer: 31 maart 2015 van 15.00 tot 18.00 uur*
Waar: Bij de Sociale InnovatieFabriek: Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (Google Maps), vlak achter het station Brussel Centraal.
Inschrijven: Inschrijven is gratis, en wat meer is: we verwennen je graag met een publicatie van de Sociale InnovatieFabriek, hapjes, drank en ongetwijfeld boeiende contacten. Meld je hieronder aan. Het aantal plaatsen is beperkt!
Organisatie: De Sociale InnovatieFabriek en MakeSense. MakeSense helpt projecten van sociaal ondernemers te lanceren door een grote groep mensen achter hun missie te verzamelen. Het is een open netwerk van mensen, gepassioneerd door sociaal ondernemerschap, innovation en web 2.0. 

* Heb je zelf een prangende maatschappelijke uitdaging die antwoorden nodig heeft? Of zit je vast met je eigen sociale innovatie en kan je de inzichten van onze community gebruiken? Meld dan hier je voorstel voor een volgend Solution Lab aan. 

Inschrijven