Nieuws

Vernieuwende materialen en energie

Oproep: wat is uw vernieuwende project rond materialen en energie?

Nog tot 11 februari loopt de achtste oproep van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer voor vernieuwende projecten die Vlamingen duurzamer leren omgaan met materialen en energie.

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer ondersteunt grote en kleine projecten in Vlaanderen rond duurzaam materialen- en energiebeheer. Het Fonds is een samenwerking tussen Indaver nv, ABLLO (Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland) en de Bond Beter Leefmilieu.
 

1 miljoen euro projectondersteuning

In zeven jaar tijd heeft het Fonds al meer dan 70 vernieuwende projecten ondersteund voor een totaalbedrag van 1 miljoen euro. Nu wordt de achtste oproep gelanceerd voor projecten met lokale of bovenlokale focus. De oproep loopt tot 11 februari 2014. Alle informatie die u nodig hebt om in te dienen vindt u via de website van het fonds. Bij de selectie van de projecten hamert de jury steeds op drie aspecten: de projecten moeten inhoudelijk vernieuwend zijn, tot stand komen via een vernieuwend partnerschap, en ze moeten een blijvend effect hebben en dus ook na de looptijd van twee jaar een blijvend milieurendement hebben.