Nieuws

Workshop community management

- Update: Het aantal beschikbare plaatsen in deze workshop is volzet, inschrijven is dus niet meer mogelijk. -

Hoe maak je van de mensen rondom jou ambassadeurs die mee hun schouders zetten  onder jouw project? En hoe zorg je dat jouw community zich ook echt betrokken voelt bij het doel dat jij voor ogen hebt?

Op maandag 13 juni organiseert de Sociale InnovatieFabriek samen met Studio Charlie een workshop community management op maat van sociale innovatoren en ondernemers. Je ontdekt er hoe je jouw volgers op sociale media, klanten en andere stakeholders instrumenten kunt aanreiken om een actieve bijdrage te leveren aan jouw project. De workshop is praktijkgericht en hands-on, je krijgt de kans om aan de slag te gaan met je eigen case.

Deze onderwerpen komen aan bod:
- Wat zijn de voordelen zijn van een betrokken community rond jouw project?
- Hoe maak je van je publiek en klanten een community?
- Hoe kan je die community het best ‘managen’?
- Hoe maak je samen met je publiek en klanten content voor sociale media?
- Hoe worden leden van jouw community actieve ambassadeurs?
- Hoe kan je iets teruggeven aan jouw community?

Over Studio Charlie
Studio Charlie bundelt de expertise van de mensen achter Charlie Magazine, het online en print magazine dat geen blad voor de mond neemt. Geen voorgekauwde eenheidsworst, maar échte verhalen en realistische rolmodellen. Charlie kiest voor een zuivere leeservaring in een heldere vormgeving. Het magazine heeft een actieve community van leden en lezers die verhalen delen, met elkaar bespreken en actief bijdragen leveren aan de inhoud. Deze vernieuwende aanpak werkt: maandelijks trekt de website zo'n 200.000 unieke bezoekers en de verhalen halen met regelmaat de pers.

Doelgroep
Deze workshop is op maat van sociale innovatoren en ondernemers. Werk jij aan een product, dienst of methode die een antwoord biedt op een maatschappelijke uitdaging zoals bijv. armoede, klimaatverandering of eenzaamheid? De Sociale InnovatieFabriek biedt je, onder andere via deze opleiding, ondersteuning en begeleiding om jouw concept impact- en succesvol te maken.

Praktisch
Maandag 13 juni van 9.30 tot 16 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij het Centraal Station). Deelnemen aan deze workshop kost 90 euro (excl. BTW).

- Deze workshop is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk. -