Nieuws

Workshop Impact meten (VOLZET)

Je wil met je project, organisatie of onderneming positieve maatschappelijke impact. Die impact scherp stellen en tastbaar maken, zorgt ervoor dat iedereen weet dat je project de goede richting uitgaat. Maar hoe kan je die impact tonen aan anderen? Zijn zaken als sociale cohesie, empowerment, afstand tot de arbeidsmarkt of attitudewijziging wel te meten, en hoe dan? Waar begin ik en welke stappen moet ik zetten?

Deze interactieve workshop toont je de weg naar antwoorden op maat van jouw project, door stap voor stap een antwoord te formuleren op vragen als: voor wie en waarom meten? Met welke indicatoren en methoden? Hoe kan je een eerste meting uitvoeren? Hoe veel tijd en geld vraagt dit alles? Samen komen we tot een meetplan dat je kan uitvoeren. 

Tijdens een impactevaluatie kijk je met een nieuwe bril naar je project. Je legt realistische en onderbouwde targets vast op bereik van deelnemers, publiek of klanten. Je krijgt ook zicht op concrete sociale of ecologische doelen voor de effecten van je acties. Zo maak je je eigen ‘impactdashboard’

We gebruiken Impact Wizard als gids. Deze online tool neemt je stap voor stap mee in het proces van impactevaluatie. Aan het eind van de workshop heb je alles in handen om zelf te starten met een impactevaluatie. Neem dus zeker jouw laptop mee.

Deze sessie kan je ook volgen als onderdeel van de lessenreeks 'Maak werk van impact'. Meer info over de lessenreeks en andere workshops over impact vind je hier.

Deelnemer 2019: "Het buzz-woord 'impact' krijgt in deze workshop een meer concrete en ook pragmatische invulling. De oefeningen tijdens de workshop helpen je om alles helder te krijgen.”

Praktisch 

Wat? Workshop over het meten van je maatschappelijke impact
Voor wie? Maatschappelijke starters en groeiers die zicht willen krijgen op het meten van hun impact. Idealiter heb je de workshop Theory of Change al gevolgd; ofwel heb je al een goed zicht op de maatschappelijke impact die je wil meten
Wanneer? 10 maart, 9.30 – 12.30 uur
Waar? De workshops gaan door bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (map)
Kost? Deelnemen aan de workshop kost 80€ (excl BTW) per persoon. 
Inschrijven? Deze workshop is VOLZET. Inschrijven is niet meer mogelijk.