Nieuws

Workshop Impactvol investeren

Sociaal investeerders realiseren een positieve impact op de samenleving door te investeren in sociale organisaties of ondernemingen, of door zelf maatschappelijk gerichte acties op te zetten. Om hun positieve impact zo groot mogelijk te houden, doen sociaal investeerders aan zelf-evaluatie.

Daarbij zoeken ze naar antwoorden op vragen als: wat is onze investeringsstrategie, op welke actiedomeinen zet ik in om mijn investering zoveel mogelijk maatschappelijk te laten renderen? Welke concrete doelen leg ik vast, en hoe die te vertalen naar criteria om ondersteuningsaanvragen te screenen?

Ben je zelf sociale investeerder, dan kan je inspiratie opdoen om jouw investeringsproces en -logica te verfijnen. Ben je een sociale organisatie die zowel van overheden als privé-investeerders ondersteuning wenst, dan kijk je in deze workshop over het muurtje van de dagelijkse investeringspraktijk.

Deelnemer 2018: "We kregen een realistische kijk op de impactinformatie die we opvragen bij de sociale organisaties en bevragen impact nu systematisch én behapbaar in ons standaard evaluatieformulier."

Meer info over andere workshops over impact vind je hier.

Praktisch 

Wat? Een workshop voor wie wegwijs wil geraken in de impactgericht investeren
Voor wie? Koepelorganisaties, stichtingen, financiers. 
Wanneer? 23 april 2020, 9.30 tot 12.30 uur 
Waar? Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (map)
Kost? Deelnemen kost 80€ (excl BTW) per persoon
Inschrijven? Inschrijven kan via onderstaand formulier

Inschrijven