Nieuws

Workshop juridische vragen bij sociale innovatie en sociaal ondernemen

Welke rechtsvorm is het meest aangewezen voor mijn project? Hoe maak ik goede afspraken over samenwerkingen? Hoe kan ik mijn idee beschermen?

Als sociaal ondernemer of sociaal innovator krijg je te maken met heel specifieke vragen over wetten en regelgeving. Op dinsdag 2 juni 2015 nodigen we enkele gespecialiseerde juristen uit voor een praktijkgerichte workshop over prangende vragen van sociale ondernemers en –innovatoren. Zij hebben het over aspecten die van toepassing zijn bij de opstart en opschaling van een project, de keuze van een rechtsvorm, het maken van overeenkomsten met partners en het beschermen van intellectuele eigendom. Dat wordt aangevuld met voorbeelden uit de praktijk en ruimte voor jouw vragen.


Praktisch

Dinsdag 2 juni 2015 van 9.30 uur tot 17 uur bij de Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij trein- en metrostation Brussel Centraal - klik hier voor Google map met routeplanner)

De dag wordt ingedeeld in drie modules over verschillende onderwerpen. Via het formulier hieronder kan je inschrijven voor een volledige dag of voor één of twee onderdelen. De deelnameprijs bedraagt 40 euro voor één module, 60 euro voor twee modules en 75 euro voor de volledige dag (bedragen incl. BTW). Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf snel in via het formulier hieronder.

Heb je een concrete vraag over een van deze thema’s? Geef deze dan ook door via het formulier, dit wordt in de mate van het mogelijke meegenomen in de voorbereiding van de workshop.


Programma

09.30-11.30: Welke rechtsvorm is het meest aangewezen voor mijn project? Door Marleen Denef en Sarah Verschaeve van Curia Advocaten

12.30-14u30: Intellectuele eigendom. Wat is dat en hoe kan ik mijn idee, product of model beschermen? Door Sarah van den Brande van Curia Advocaten

15.00-17.00: Hoe je samenwerking contractueel vastleggen. Door Jettie Van Caenegem van Jetlex.


Inschrijven

Vul je vraag voor de experts hier in, we behandelen dit tijdens de de workshop.