Nieuws

Workshop Social Business Modelling voor innovatoren - 14 juni

Je hebt je idee voorgelegd aan de Sociale InnovatieFabriek en bent in begeleiding om er voor te zorgen dat je een succesvolle, solide maatschappelijke innovatie kan lanceren of opschalen? Financiering is mogelijk een uitdaging. De idee van een 'sociaal business plan' kan interessant zijn om nader te bekijken. Met een sociaal business model sla je twee vliegen in één klap: je project verandert de wereld èn je zorgt voor een solide inkomstenbasis. 

Wat is een 'impactgedreven businessmodel'? Met welke elementen moet je rekening houden? We werken tijdens deze workshop met je eigen project, zodat je met kant en klare inspiratie vertrekt. 

Deze sessie garandeert je:

  • Inzicht in de uiteenlopende aspecten, kenmerken en mechanismen van een businessmodel
  • Inzicht in de manier waarop de sociale missie centraal blijft staan in het businessmodel
  • Leren van bestaande sociale businessmodellen, en zicht krijgen op hun sterktes en zwaktes
  • Een start van opmaak van je eigen businessmodel, gebaseerd op je unieke concept
  • Feedback van anderen in een vertrouwde omgeving (kleine groep) met alleen innovatoren

Praktisch

Deze workshop is exclusief voor innovatoren die al in begeleiding zijn bij de Sociale InnovatieFabriek. Deze sessie wordt  georganiseerd op dinsdag 14 juni 2016 van 9.30 tot 16.30 uur. Schrijf je in door te mailen naar stien@socialeinnovatiefabriek.be

Plaats van afspraak: Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel (vlakbij metro- en treinstation Brussel Centraal)  

Prijs: Deze sessie is voorbehouden aan innovatoren die in begeleiding zijn bij de Sociale InnovatieFabriek. Stelde jij jouw idee al voor tijdens een infosessie of een intakegesprek? Dan kan je jouw deelname aan de workshop vergoeden met onze kennisruilmunt SIF, we rekenen 8 SIF aan.