Praktijk

Arts 4 Dementia

verenigd Koninkrijk

“Empowerment van mensen met geheugenverlies door artistieke prikkels”

Arts 4 Dementia gelooft erin dat personen met dementie net zoals iedereen het recht hebben om van het leven te genieten. Het betrokken zijn in creatieve activiteiten en deze ervaringen kunnen delen creëert zowel voor de personen met dementie, als voor hun dierbaren voordelen.

Arts 4 Dementia is een goed doel dat wilt meehelpen aan de ontwikkeling en de coördinatie van kwaliteitsvolle intergenerationele kunst activiteiten voor mensen met dementie. De organisatie wilt inspireren, revitaliseren en hersenactiviteit stimuleren door een kunstvorm naar keuze. Hun ambitie ligt erin om een brede en permanente toegang tot artistieke stimulatie op te zetten zodat mensen met dementie beter en langer thuis kunnen leven.

Dit doen ze door wekelijkse activiteiten te organiseren voor personen met dementie en hun mantelzorgers, gaande van kunst en design, muziek en dans, poëzie en toneel, film en fotografie tot tuinen en erfgoed. Zij doen ook aan campagnevoering en sensibilisering. Arts 4 Dementia rekent op fondsenwerving, donaties en sponsoring, samenwerking met vrijwilligers, kunstorganisaties en studenten om activiteiten mogelijk te maken.