Praktijk

Happy Kiddo

Jonge kinderen groeien zo snel uit hun kleren, waarom zou je dan veel geld uitgeven aan degelijke en duurzame kledij? Met die vraag ging Sophie Devolder aan de slag. Ze ontwikkelde met Happy Kiddo een abonnement voor kinderkleren.

Sophie is zelf mama en combineert die ‘praktijkervaring’ met haar ervaring als onderzoekster voor het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (UGent) in Happy Kiddo. "Weinig mensen staan stil bij wie hun kledij maakt, in welke omstandigheden dat gebeurt en wat de ecologische impact is. En ook de ecologische en ethisch verantwoorde alternatieven voor consumenten zijn niet evident. In vergelijking met andere sectoren hinkt de textielsector achterop", aldus Sophie.

Een half jaar geleden werd Happy Kiddo geboren: een online kledingabonnement waarbij ouders maandelijks degelijke en duurzame kinderkleding (0-3 jaar) kunnen inwisselen. Als online kledingbibliotheek wil ze een voorbeeld zijn in de circulaire economie en voor de kledingsector. Kleding ruilen vermindert de afvalberg. "We werken intussen samen met zeven duurzame kledinglabels uit België en Nederland. In deze start-upfase zetten we de logistiek op poten, tekenden de eerste 50 abonnees in en bouwden we de website uit. De massale media-aandacht gaf ons zeker een boost."

Ben je ook op zoek naar mooie, degelijke en duurzame kinderkleedjes, zonder dat dit je portemonnee plundert? Surf naar www.happykiddo.be voor meer info.