Praktijk

INGA Wellbeing

Ken je ze: ziekenhuisshortjes? Die oncomfortabele one-size-fits-all schorten? Die om de haverklap aan en uit moeten als verpleging sondes en elektroden moet plaatsen? Die je derrière om de haverklap onthullen? Ze zijn onpraktisch èn niet bevorderlijk voor je gevoel van eigenwaarde. Christine Berckmans, Fiona Mc Greal en collega’s willen daar met INGA Wellbeing iets aan doen.

Christine: “Patiënten verliezen spijtig genoeg tijdens hun periode van ziekte en medische behandelingen vaak veel van hun zelfstandigheid en gevoel van eigenwaarde. De gekende ziekenhuisschortjes bevorderen dit: ze zijn oncomfortabel. Fiona treedt dit bij: “Patiënten zijn afhankelijk van anderen om zich om te kleden en voelen zich bloot voor vreemden, waardoor ze bezoek weigeren, in bed blijven en zwakker worden.”

Klassieke ziekenhuiskledij is ook bijzonder onpraktisch. De oprichters van INGA Wellbeing zagen met eigen ogen hoe een dierbare er mee worstelde. Samen met collega-founders, op basis van ervaringen van patiënten en met de expertise van verplegers in de hand, werd INGA Wellbeing geboren. Het is een kledinglijn, die aantrekkelijk en comfortabel is, er normaal uitziet èn discreet IV-lijnen, drains en monitors faciliteert.

Deze sociaal ondernemers verkopen momenteel hun kledij via een webshop in België, UK, US en Australië. Ze werken samen met retailers (zorgwinkels, ziekenhuiswinkels, apotheken…) maar ook als individuele consument kan je bij hen terecht. Fiona: "Onze kleding geeft respect terug aan patiënten. De kleding is comfortabel en kunnen mensen makkelijk zelf aan doen. Via discrete openingen kunnen verplegers toegang hebben tot het lichaam voor onderzoeken of behandelingen. Maar wat ook belangrijk is: ze zien er geweldig uit! Als ik een presentatie geef over onze kleding, heb ik vaak zelf een INGA Wellbeing jurk of Tshirt aan. Nog voor mensen weten waar de kleren voor bedoeld zijn, geven ze me al complimenten over de kleur, stof en model. Daar zijn we heel trots op!"

Meer info: https://www.ingawellbeing.com/