Praktijk

KaBOOM!

Verenigde Staten

“Een speeltuin op loopafstand voor elk kind!”

Kinderen van vandaag spelen minder dan ooit tevoren en dit zorgt voor fysieke, intellectuele, sociale en emotionele schade. KaBOOM! is een non-profit organisatie die speelplaatsen creëert voor alle kinderen in Amerika, door participatie en leiderschap van communities. Door middel van drie strategieën probeert KaBOOM! het tekort aan spel aan te pakken:

  • Creëren van innovatieve en inspirerende speeltuinen, gebruik makend van een ‘community-build model’ dat het welzijn van kinderen verbetert alsook de omgeving waarin zij leven.
  • Het delen van kennis en tools met anderen nodig om zelf speeltuinen te vinden, te verbeteren en/of op te bouwen.
  • Het uitbouwen van een brede beweging, gedreven door research, analyse, beleid en maatschappelijke betrokkenheid.

Lid worden van de KaBOOM!community is gratis en geeft toegang tot een groot aantal tools, waaronder een uitgebreid netwerk van gepassioneerde mensen. Je kan er fondswerving tips uitwisselen, verhalen delen en hulp krijgen van mensen die in het verleden reeds speelplaatsen gebouwd hebben.

KaBOOM! ontwikkelde ‘Our Dream Playground’, een stappenplan voor communities, donoren of vrijwilligers. Deze tool laat communities niet alleen toe om hun project te plannen, maar ook om intensief fondsen te werven. Het opgestelde stappenplan biedt hulp doorheen de opbouw van een speeltuin, terwijl toelagen en fondsen het nodige kaptiaal omhoog te trekken. Daarenboven kunnen speciale badges ontgrendeld worden bij de planning van de speeltuin, die zorgen voor beloningen voor gecreërde impact tijdens de af te leggen weg.

KaBOOM! heeft een erg uitgebreid netwerk van partners en sponsors die mee nieuwe speeltuinen creëren en het belang van spelen verspreiden. Vandaag heeft KaBOOM! al meer dan 2000 speeltuinen gebouwd, ten voordele van meer dan 5,5 miljoen kinderen.