Praktijk

Let's Go Urban

België

Let’s Go Urban (LGU) is de eerste urbanopleiding in België die wordt opgebouwd in Antwerpen. LGU biedt jongeren, tussen de 6 en de 30 jaar een allround aanbod urbandance aan, op en in samenwerking met verschillende locaties.

LGU is uniek in België, niet alleen omwille van zijn structuur, maar ook door zijn aanbod. Alle dansstijlen uit de urbandance worden gegeven: moderne dans, lockin, poppin, new jack, new style, ragga, housedance, jazz...

Je kan bij LGU recreatief komen dansen en je kan ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde stijl en je niveau op te tillen. Voor de crews binnen LGU zijn er ook lessen klassiek, jazz, hedendaags, acrobatie, experimentele choreografie, freestyle, battle, improvisatie & zelfs coaching voor zij die zelf les willen geven.

LGU is werkelijk het toppunt van diversiteit! Jongeren van alle etnische achtergronden, sociale klassen en jongeren van beiden geslachten komen wekelijks lessen volgen en hebben reeds op heel wat mooie plaatsen mogen staan. Ze betalen lidgeld per jaar en kunnen kiezen uit vijf soorten lidmaatschap.

LGU krijgt de steun van de stedelijke jeugddienst van de Stad Antwerpen, de jeugdcentra VIZIT, TRIX, Lyceum Leonardo Quellin en Lyceum SITO 7. Een werkpunt van LGU is het vinden van sponsors die willen investeren om professioneel te kunnen blijven werken en voortbestaan te kunnen garanderen.